banner1024
GÜNDEM:
KOCAELİ'de OYUN SOKAĞI

26 Ekim 2016 Çarşamba 14:46

İzmit Belediyesi tarafından, geleneksel oyunları yaşatmak, çocukların fiziksel ve ruhsal sağlıklarına katkı sağlamak amacıyla oluşturulan sokakta çocuklar hem geleneksel oyunları öğrenecek hem de eğlenecek

 Kocaeli'de İzmit Belediyesi tarafından trafiğe kapatılarak çocuklar için oluşturulan "Oyun Sokağı", törenle açıldı.

Yenişehir Mahallesi'nde trafiğe kapatıldıktan sonra oyun alanı olarak dizayn edilen 100 metre uzunluğundaki sokakta, çocuklar hem seksek ve üçtaş gibi geleneksel oyunları öğrenecek hem de doyasıya eğlenecek.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk defa Çocuk Hakları Masası ile Çocuk Hakları Okulu'nu kurarak Avrupa'daki çocuk dostu belediyeler arasına Türkiye'den giren birkaç belediyeden biri olduklarını söyledi. 

Çocukların ruhsal ve bedensel daha sağlıklı olmalarının gelecekte güçlü bireyler olmalarında önemli bir etken olduğunu vurgulayan Doğan, "Çocuklar iç dünyalarındaki birçok olayı mutlulukları, üzüntüleri, çatışmaları, oyun aracılığıyla boşaltırlar ve oyun aracılığıyla kendilerini geliştirirler ve ifade ederler. Ayrıca, oyun aracılığıyla çocuklar sosyalleşmeyi öğrenirler. İşbirliğini öğrenirler." diye konuştu. 

Doğan, okul bahçelerinde geleneksel oyunların oynanması için daha önce bazı çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmalarını açtıkları Oyun Sokağı'nda çok daha belirgin hale getirdiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Burada geleneksel çocuk oyunlarıyla birlikte trafik eğitiminden satranca kadar birçok oyun var. Hedefimiz, çocuklarımızın gelecekte çok daha güçlü bireyler olmalarını sağlamak. Her hafta buranın dolu dolu kullanılmasını bekliyoruz. Okullarımıza oyun saatlerini burada yaptıracağız. Biz bu desteği de vereceğiz. Çocuklarımızın özellikle geleneksel oyunları öğrenmelerinin birçok anlamda gelişmelerine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Geleneksel çocuk oyunlarının unutulmaması ve çocuklarımızın Türk kültürüne uygun oyunlarla büyümesini sağlayacağız."

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku