banner1001
GÜNDEM:
'Kocaeli'deki 843 mezarlığın envanteri hazırlandı”

19 Mart 2018 Pazartesi 11:18


Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, halk tarafından en beğenilen ve memnuniyet oranı en yüksek hizmeti olan cenaze işlemlerinin gerçekleştirileceği yeni ve modern binasında inceleme gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay, Fen İşleri Dairesi Başkanı Serkan Ihlamur, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Cenan Turan ve beraberindeki heyetin de yer aldığı denetimlerde, Başkan Karaosmanoğlu’na yeni hizmet binası ve çalışmalar hakkında detaylı bilgi verildi. 

“HALKIMIZIN YÜZDE DOKSAN DOKUZU BU HİZMETTEN MEMNUNDUR”
1.5 yıl önce yapımına başlanan yeni hizmet binasının geçtiğimiz hafta tamamlanarak hizmete alınmasının ardından detaylı bir inceleme yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Şehrimize uzun yıllar hizmet verecek olan Kent Mezarlığı yeni hizmet binası modern donanımı ve nezih ortamı ile Türkiye’ye örnek bir bina oldu” açıklamasını yaptı. Halkımızın en çok memnun olduğu ve benimde en çok önemsediğim hizmetlerimizden biri cenaze hizmetleri insanlarımızın zor zamanlarında yanlarında olarak ve vatandaşlarımıza tüm hizmetleri ücretsiz bir şekilde verdiğini vurgulayan Karaosmanoğlu, “Halkımızın yüzde doksan dokuzu bu hizmetten memnundur. Büyükşehir Belediyemizin memnuniyet düzeyi en yüksek hizmeti de cenaze hizmetleridir” dedi.

SON MODEL CENAZE NAKİL ARAÇLARI
Son yıllarda yaptığımız yatırımlarla cenaze hizmetlerinin kalitesini artırdıklarını da ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Uçakla il dışı nakil hizmetini Türkiye’de ilk biz gerçekleştirdik. Şimdi 30 Büyükşehir Belediyesi ve onlarca il belediyesi bu hizmete geçti. Son model cenaze nakil araçlarımızı aldık. İlçelerimizde hizmet veren araçlarımızı da yakında yenileyeceğiz. Kocaeli genelinde 843 mezarlığın envanterini hazırladık. Farklı ilçelerde son bir yılda 452 mezarlığın temizliğini yaptık, 59 mezarın mezarlık duvarını ve kapılarını yaptık yapmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“MEZARLIK BİLGİ SİSTEMİNİ (MEBİS) KURDUK”
Kocaeli genelinde 110 bin mezarlığı tek tek kayıt altına aldıklarını da belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Yakın bir zamanda bu bilgilere vatandaşlarımız ulaşabilecek. Yakının cenazesi nerede nasıl gidilebilecek bunları internet üzerinden ve mobil uygulamadan görebilecek” şeklinde konuştu. 30 yıldan bu yana hizmet veren Asri Mezarlık Hizmet binası artık gelişen ihtiyaçlara cevap veremez duruma geldiğini belirten Karaosmanoğlu, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Yerine modern bir ortamda her türlü imkâna sahip olan 3.600 metre kare kullanım alanına ve 1.100 metre kare kapalı alana sahip Kent Mezarlığı Hizmet Binamızı yaptık ve yeni binamızda hizmet vermeye başladık. Bu binamızda 3 Erkek, 3 Bayan 6 adet gasilhane, 24 adet harekete duyarlı sensörlü morg, mescitler ve bekleme salonu gerçekten modern ve nezih bir binayı kentimize kazandırdık. Bugün şahsen yerinde gördüğüm hizmet binamız çok güzel ve kullanışlı olması nedeniyle ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Eskiden burada bir prefabrik binada hizmet veriyorduk.  Şu anda yeni ve modern bir bina yaptık. Aynı zamanda mezarlık alanın tamamı yolları ve iç düzenlemeleri de yenilendi.” İncele günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Sanayi Tüpü Faciasında Fabrikanın Yönetim...
Gebze ilçesinde ham beton üretimi yapılan Kar Group'ta sanayi tüpünün patlaması sonucu hayatını kaybeden...

Haberi Oku