banner1006
GÜNDEM:
‘'Kocaeli'miz zengin  birikimi ile bilge bir şehirdir''

17 Nisan 2018 Salı 11:08

Karaosmanoğlu, ‘’Kocaeli’miz zengin 
birikimi ile bilge bir şehirdir’’

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla olan bir araya gelerek genel ve yerel hizmetler konusunda istişare etmeyi sürdürüyor. Yozgatlılar Derneği Başkanı Enver Uyar, Kocaeli Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Faruk Mamik ve yönetimini konuk ederken, Kartepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Koordinatörü Nurdan Köksal ve eğitimcilerinin yanı sıra Başiskele Öncü Gençlik Tiyatro Atölyesinde görev yapan sanatseverlerle bir araya geldi. Ülkemizdeki birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha ifade edildiği görüşmelerde her ülkenin ve her kentin kendine has kültürü vardır diyen Karaosmanoğlu, “Kocaeli’miz binlerce yıllık geçmişi olan çok zengin bir kültüre sahiptir. Bunu hep birlikte korumayı sürdüreceğiz” dedi.

“KÜLTÜREL İZLER VE FARKLILIKLAR KENDİNİ GÖSTERİR”
Başiskele Öncü Gençlik Tiyatro Atölyesinin ziyaretinde TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon (KEFEK) Başkanı R. Sezer Katırcıoğlu da hazır bulunurken, tarihin bilinmeyen dönemlerinden günümüze kadar süzülerek gelen deneyimler, insan yaşayışlarındaki değişiklikler göçler, coğrafî ve iklimsel şartlar kuşkusuz bu kültürün oluşmasında çok büyük bir paya sahiptir hatırlatması yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Mimaride, yemek kültüründe, yaşam tarzında, gündelik kıyafetlerde, resimde, edebiyatta velhasıl insan yaşamının olduğu bütün dallarda bu kültürel izler ve farklılıklar kendini gösterir” ifadelerini sarf etti. 

“KENTİMİZE NAKIŞ NAKIŞ İŞLEYEREK GELECEĞE İZ BIRAKMIŞTIR”
“Tarih öncesi çağlardan bugüne kadar her zaman önemli bir merkez olmuş olan Kocaeli’de yaşıyoruz” diyerek ziyaretlerde tarihi geçmişin önemine değinen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Antik çağlar, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemini doya doya yaşamış; her medeniyet, kendine has özellikleri kentimize nakış nakış işleyerek geleceğe iz bırakmıştır. Bu birikim aynen güngörmüş geçirmiş bir kişi gibi kentlere de bilgelik olarak yansımıştır. Kocaeli’miz de bu anlamda engin birikimi ile bilge bir şehirdir” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Pusula Gençlik ve Düşünce Derneği Başkanı...
Kocaeli Pusula Gençlik ve Düşünce Derneği 7. Olağan Kongresi’nde yeni başkan Ayhan KILIÇ oldu. Kılıç...

Haberi Oku