banner1024
GÜNDEM:
Kocaeli'nin Cumhurbaşkanından istek ve beklentileri

08 Ocak 2019 Salı 07:55

 Ak Parti'nin siyasi tarihinde çok önemli yeri olan Kocaeli, Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ı karşılamaya hazırlanıyor. Nüfusu iki milyona dayanan Kocaeli’nin 12 İlçe belediye başkan adayı açıklanacak. Öncelikle Kocaeli halkının Sayın Cumhurbaşkanı’ndan Kocaeli’ye gerçek anlamda hizmet edecek, şehrin en güvenilir kişisi anlamına gelen, şehri emin vasfına sahip, dürüst çalışkan, kendi çıkarını devlet ve milletin çıkarının üstünde görmeyen halka hizmeti hakka hizmet gören, kendine emanet edilen oylara ve halkın güvenine ihanet etmeyen, idarecilik vasfı olan başkan adaylarını açıklamasını bekliyor.

Kocaeli kamuoyu, Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’dan Kocaeli ile ilgili müjdeli haberler bekliyor. Kocaeli’nin en büyük sorun ulaşım, kentleşme ve çevre sorunu. Bu sorunların çözümü için ciddi önlemler alınmalı. 
Kocaeli İzmit körfezi sahillerine sıkışıp kaldı. Kocaeli dışında Karadeniz’e kıyısı olan tüm illerin Karadeniz sahilinde ilçesi olmasına rağmen sadece Kocaeli’nin ilçesi yok. Kocaeli Karadeniz adı ile Kefken’e İlçe kurulmalı Emekli nüfus Buraya kaydırılıp Kocaeli rahatlatılmalı. 

Sanayi bölgesi olarak bilinen Kocaeli’nin 59 Km’lik Karadeniz sahilleri turizm merkezi ilan edilmeli İzmit Kandıra İle Gebze Taşköprü arasında alt yapı ve ulaşım sorunu olmayan uydu kentler kurulmalı. Kocaeli, İzmit Körfezi çevresinde sıkışıp kalmaktan kurtarılmalı.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin merkez üssü olan ve depremde çok büyük hasar gören. Kocaeli bölgesinde Depremle ilgili ciddi hiç bir önlem ve çalışma yok. TÜBİTAK Marmara araştırma merkezi Gebze teknik ve Kocaeli üniversiteleri, ortak bir deprem araştırmaları merkezi kurup bilimsel çalışma başlatmalı. Kocaeli Valiliği ve Belediye Başkanlığı olası büyük İstanbul depremine karşı acil eylem planı yapmalıdır 
Kocaeli’nin en büyük sorunlarından birisi çevre ve çarpık sanayi. Kocaeli’nde kurulan 13. Organize Sanayi bölgesi, sanayiyi organize etme yerine arsa ve arazi rantı için kuruldu. Gebze Bölgesinde vatandaşın ve hazinenin yerleri sözde sanayiciler tarafından organize sanayi kurma bahanesi ile çok düşük paralara zorla kamulaştırılıp gerçek sanayicilere, çok yüksek fiyatlarla satıldı. Son 35 yıldır yapılan kamulaştırmalar incelenmeli sorumlulardan hesap sorulmalı.

Ak partinin kuruluş tarihinde Kocaeli Gebze’nin çok önemli yeri var. Ak Parti Gebze Eskihisar’da Otel Atabay’da kuruluş sürecini tamamladı. Ak Parti kuruluş sürecinde en çok Gebze bölgesi ve Belediyesi’ne gelip gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan binlerce kişinin katılımı ile ilk mitingini Gebze’de yaptı. Ak parti kurulduktan sonra İlk seçim denemesini Kocaeli Karamürsel ilçesi Ereğli beldesinde iptal edilen Belediye meclis üyesi seçimine katılıp kazandı.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Baba kartal 5 yıl önce

Herkez kendi rant elde edecegi adayı destekliyor.Adayı rant için degil içraat yapacak adaya göre yapın.

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku