banner1001
GÜNDEM:
Kocaelispor SPORTAM'da  kontrol testlerinden geçti

19 Eylül 2018 Çarşamba 14:39

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından sporcu sağlığını ve performansını takip amacıyla projelendirilen SPORTAM(Sporcu Sağlığı Performans Test ve Analiz Merkezi) çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Merkezde, sporcunun detaylı olarak performans ölçümlerinden kuvvet, dayanıklılık, sürat, esneklik, görsel reaksiyon sürati ve denge gibi ölçümleri içeren testler ile sporcuların vücut analizleri gerçekleştiriliyor. Yapılan testlerin verilerine göre sporcuların gelişimi ve performansı merkezde kayıt altına alınıyor. Merkezde sezon öncesi hazırlık döneminde ilk testleri yapılan Kocaelispor’un altyapı oyuncularından oluşan grupların dönemsel kontrol testleri gerçekleştirildi. Bu sayede sporcuların gelişimleri hakkında yapılan ikinci ölçümle veriler arasındaki karşılaştırma yapılarak, sporcuların son durum bilgileri belirlendi.

 

TÜRKİYE’DE BİR İLK
Türkiye’de ilk kez bir yerel yönetim tarafından projelendirilmiş hizmet olan Sporcu Sağlığı Performans Test ve Analiz Merkezi (SPORTAM); bireysel ve takım sporcularının sportif performans düzeylerinin özel test ve ölçümlerle belirlendiği, antrenörlerin belirtilen raporlara göre sporcularının performans durum değerlendirmelerinin antrenman plan ve programlarında düzenlemeye rehberlik eden sporda profesyonel bir destek merkezi olmaya devam ediyor.

 

SPORCULARA KATKI SAĞLIYOR

Sporcuların vücut ve fiziksel yapı ölçümleri; denge, sürat, kuvvet, esneklik, reaksiyon sürati ve dayanıklılıklarına dair yapılan tüm testler sporcuların gelişimleri hakkında bilgiler vererek çalışmalarına katkı sağlıyor. Merkezde, sporcuların branşlarına göre testler uygulanarak, performans düzeyleri saptanıyor. Yapılan raporlandırma, sporcunun durum bilgileri hakkında değerlendirmeler yapılmasını sağlıyor.


BİREYSEL DE ÖLÇÜM YAPTIRABİLİRSİNİZ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve MEB iş birliği ile okul öğrencilerinin aralarından sportif yetenek taramalarında fiziki yeterlilikleri belirlenenler uygun spor branşlarına yönlendiriliyor. SPORTAM amatör, profesyonel, bireysel, kulüpler, engelliler gibi geniş bir çerçevede hizmet sunuyor. Sporda bilimsel araştırmalar(lisans, yüksek lisans ve doktora çalışmaları) ölçüm ve test araştırmalarına teknik destek hizmetleri verilirken, merkezde bireysel ve grup halinde test raporlandırmaları yapılabiliyor.

 

KOCAELİSPOR İKİNCİ ÖLÇÜME GELDİ
Sezon öncesi genel hazırlık dönemi başlangıcında test ve ölçümleri yapılan Kocaelispor’un altyapı oyuncularının tamamının(U17,U18,U19) ölçümleri yapılarak, oyuncularının ikinci ölçümleri de başarılı bir şekilde gerçekleşmiş oldu. Dayanıklılık ve 30m. ivmelenme sürati ve toplam sürat değerlerinin belirlenmesi ile oyuncuların form durumlarının hangi düzeyde ilerlediğini gören antrenörler, takip etme kolaylığını sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini sundu. Belirli süreli periyotlar halinde Kocaelispor altyapı sporcularının test ve ölçümlerinin SPORTAM tarafından takip edileceği ve bilimsel verilerin göstergesi ile elit sporcuların yetişmesinin sağlanacak. Sezon boyunca sporcuların antrenman dönemleri testler ile periyodik şekilde devam edecek.
banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Sanayi Tüpü Faciasında Fabrikanın Yönetim...
Gebze ilçesinde ham beton üretimi yapılan Kar Group'ta sanayi tüpünün patlaması sonucu hayatını kaybeden...

Haberi Oku