banner1006
GÜNDEM:
‘'Kocaeli'ye tutkuyla hizmet ediyoruz''

16 Nisan 2018 Pazartesi 11:21

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projelerinden ve Dünya’nın en büyük kent parklarından birisi olan SEKA Park’ta vatandaşların sofralarına konuk oldu. Kocaelilerle sohbet eden ve kentin gelişimi noktasında vatandaşların talep ve önerilerini dinleyen Karaosmanoğlu, gençlerle de bir araya geldi. Genel ve yerel hizmetlerin Kocaeli’de takipçisi olduklarını belirten Karaosmanoğlu, “Kocaeli’ye hizmet etmek aşk ve sevda ister. Halkımızın duasını alacak ve gülümsemesini sağlayacak yatırımlarımızla sevdamız olan Kocaeli’ye büyük bir tutkuyla hizmet ediyoruz” dedi. 

“KALİTELİ EĞİTİM İÇİN BİZLEREDE BÜYÜK GÖREV DÜŞMEKTEDİR” 
AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün’le birlikte SEKA Park alanı gezen, uçurtma tepesinde uçurtma uçuran Karaosmanoğlu, ailelerle olan sohbetinde Türkiye’nin geldiği nokta üzerine değerlendirmelerde yaptı. İlköğretimde okullaşma oranın 2002 yılında yüzde doksan olan seviyelerinden bugün itibariyle yüzde doksan beş seviyelerine geldiğini belirten Karaosmanoğlu, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hükümetimiz orta öğretimde de 2002 yılında yüzde elli seviyelerinde olan okullaşma oranını yüzde seksen iki buçuk seviyesine çıkarmıştır. Türkiye genelinde üniversite sayısının artmasıyla birlikte 2002 yılında yüzde on dört olan yükseköğretimde okullaşma oranı bugün itibariyle yüzde kırk iki buçuk seviyesine geldi. Ülkemizin kalkınmasına ve gelişmesine büyük katkı sağlayacak bu gelişme ile kaliteli eğitimin öncüsü noktasında bizlere de büyük görev düşmektedir” açıklamasını yaptı. 

“ÜNİVERSİTELERİMİZE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ” 
Yarınlara yatırım yapmak için gençlerimize yatırım yaptıklarını da sözlerine ekleyen Karaosmanoğlu, vatandaşlarla olan gönül birlikteliğini de değinerek şunları da ifade etti: “2002 yılında dokuz olan gençlik merkezi sayısı 279’a yükseldi. Bu gelişmeye bizler de Büyükşehir olarak Kocaeli’de büyük destek verdik, vermeye de devam ediyoruz. Gençlik merkezlerinin önemini bilerek yatırımlarımıza bu yönde ağırlık verdik. Şimdilerde ülkemizde gençlik merkezlerine üye sayısı bu sayede bir milyon yedi yüzbinlere ulaştı. Şunu biliyoruz ki gelecek gençlerin elinde. Bunun için genel ve yerel hizmetlerde buna öncelik tanıyoruz. Her gün çocuklarımız ve gençlerimiz için yeni bir projenin startını veriyoruz. Üniversite yolunda okuyan gençlerimizin yurtlarda rahat bir şekilde eğitim hayatlarına devam etsin diye hükümetimiz 16 yılda 558 milyon TL yatırım yaptı. 2002 yılında 190 yurt 182 bin olan yatak kapasitesi 755 yurt 620 bin yatak kapasitesine yükseldi. Bizler de Kocaeli’de yurt yapıyor ve üniversitelerimize her türlü desteği veriyoruz” ifadelerini sarf etti. 

“BİLGİLİ VE BAŞARILI GENÇLİK İÇİN 
SEKA Park alanında vatandaşlarla samimi bir şekilde sohbet eden ve kentin gelişimi için talep ile önerileri de dinleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Hizmet ve siyaset anlayışımızın merkezinde her daim insanımız vardır. Vatandaşımızın sofrasına oturuyor, kendileriyle yakından ilgilenerek gönül birlikteliğimizi sürdürüyoruz. Bugün halkımızın çok sevdiği ve Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Başbakanlık döneminde kentimize kazandırdığımız SEKA Park, vatandaşımızın büyük ilgi gösterdiği huzur dolu bir mekân oldu. Çok şükür halkımızla gönül birlikteliğiniz 16 yıldır kopmadan sürüyor ve sürmeye devam edecek. Kocaeli’nin ulaşım hizmetleri noktasında büyük atılım içinde olduğunu da söylemek isterim. Ancak sosyal Belediyecilik hizmetlerini de çok önemsediğimizi de ifade etmek isterim. Her daim iletişim halinde olduğumuz gençlerimiz için gençlik kampları inşa ettik. Türkiye’nin spor ve sanatla ilgilenen bilgili ve başarılı gençlik modeli için çabamız sürmektedir” diye konuştu.

“DAHA ÇOK FİDAN DAHA YEŞİL KOCAELİ DEMEKTİR”
“Sportmen gençler okul sahalarında” diyerek Kocaeli genelinde 325 okulun basketbol ve voleybol sahasını yaptıklarını da belirten Karaosmanoğlu, “Kentin kimliğini koruma yönündeki çabamızın yanı sıra bilimin ışığında yetişecek çocuklarımız ve gençlerimiz için Bilim Merkezi, Bilgi Evleri, Akademi Lise ve Akademi Üniversite gibi projelerimizi hayata geçirdik. Bu noktada gelen büyük talepleri de cevaplamak adına bu hizmetlerimizi kentimizin her ilçesine yaymak için büyük adımlar atıyoruz. Bunları yaparken de daha Yeşil Kocaeli hedefine her yıl 1 milyon 427 bin fidan ile ulaşıyoruz. Çünkü biliyoruz ki daha çok fidan daha yeşil Kocaeli demektir” açıklamasını yaptı. 

“ARITMA ORANINI EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARDIK”  
İzmit Körfezi’nin hayat dolu bir yaşama kavuşmasında Büyükşehir Belediyesi olarak ortaya koydukları çalışmalar ile çok büyük mesafe aldıklarını da vatandaşlarla olan sohbetinde dile getiren Karaosmanoğlu, “Körfezimizde artık 70’den fazla canlı türü yaşamaktadır. Bunu geliştirmek için arıtma tesislerimizin sayısını artırırken atık sularımızın arıtma oranını en üst seviyeye çıkardık. İleri biyolojik arıtma tesislerimizle çevremizi koruyoruz. Bu sayede halkımız bu güzel sahillerimizin keyfini ailesiyle birlikte çıkarıyor” diyerek açıklamalarını tamamladı.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku