banner1006
GÜNDEM:
'Kötü idare ediliyoruz”

30 Mart 2015 Pazartesi 10:24

31. kuruluş yıldönümü ziyareti kapsamında gazetemizi ziyaret eden CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Evren Kızıltaş’ın sorularını yanıtladı.  Başta partilerin olumsuzlukları öne çıkaran biri olmadığını söyleyen CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan,  “ Kocaeli kötü idare ediliyor. Hem devlet hem de yerel yöneticiler kentin geleceği ile ilgili bir planı yok. 11 yıldır İbrahim Karaosmanoğlu bu kenti idare ediyor. İktidar da onlarda olmasına rağmen, bugüne kadar bir proje yapılmadı. En çok geliri İstanbul’dan sonra olan bir ilin Belediyesinin yaptığı 1 tane özel proje yok. Yapılan projeler hükümetin projesi. Sadece Seka parkın yeşillenmesi büyük bir proje olmasa da doğru bir karar. Bunları sayın Karaosmanoğlu’nun kendisine söyledim, 15 tane OSB’nin olduğu bölgemizde bir tane demir yolu, bir tane kara yolu bağlantısı yok. Bu kentin içerisinde günde 220 bin araç geçiyor. İstanbul’dan Kaynarca’ya kadar gelen bir metroyu buraya kadar getiremiyorlar.’ dedi
ALEATTİN KURT ÖRNEK OLMALI
Kaplan sözlerine şöyle devam etti;   ‘ Gebze’de kent görüntüsü yok, sosyal bir alan yok. Uzun vadeli hiçbir yatırım yapılmadı. Yapılan yatırımlar yetersiz. Bu kent sahipsiz ve iyi idare edilmiyor. Şahıs olarak iyi insan olabilirler. Ama kente 3 tane civi çakıldıysa bir tanesi Aleattin Kurt’un kendisine saygı duyuyorum. Ben istiyorum ki belediye başkanları da böyle olsun hangi parti olursa olsun. Bu kente ufku geniş insan lazım.  Her şeyin plansız olması sorunların başını çekiyor. ’dedi.
GTÜ BÖLGEMEZİ KATKI SUNACAK
Uzun vadeli plan ve programların yapılmadığının altını çizen Kaplan ‘ Siyasi parti kim olursa olsun önemli değil, yapılan çalışmalardan dolayı da teşekkür ederim. Gebze’ye Üniversite kuruldu. Bizimkileri susun diyerek, teşekkür ettim. Eksiği var mı var, ama kabul ediyorum.  Ben 30 yıldır bu kente üniversite istiyorum. Bana göre,  GTÜ’nün açılması tabela değişikliği değil, bölgemize ciddi katkısı olacak. Birbirimizi kandırmayalım. Evet,  GYTE kalsaydı bu üniversite de böyle olsaydı daha iyi olurdu. Üniversitenin sanayi ile entegre olması iyi olurdu. Bin bir 5 yıl bilemediniz bir 10s yıl içinde GTÜ’nün Türkiye’deki 3 -5 tane önemli üniversitelerinden biri olacağına inanıyorum. Çünkü hiç birinde TÜBİTAK, TSE ve sanayinin olduğu ARGE çalışmasının olduğu bu kadar olanağa sahip olmayacak. ’şeklinde konuştu. 




banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku