banner1024
GÜNDEM:
Küçük tasarruf, büyük kazanç

06 Kasım 2017 Pazartesi 11:59

 Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özcan Atlam, tasarrufla ilgili yaptığı açıklamada özellikle enerji tasarrufunun önemini vurgulayarak tasarrufun hem kişini kendi cebine hem de ülke ekonomisine katkı sağladığını söyledi.

FİŞTE BIRAKMAYIN

Enerji tasarruflu araçların yaygınlaşmasının enerji tüketimine katkı sağlayacağını ifade eden Atlam, tasarruflu ampullerin kullanılmasını tavsiye etti. Dr. Atlam, ürünlerin gereğine uygun bir şekilde kullanılması konusunda uyararak evlerde teknolojik aletlerinin fişte bırakılmaması gerektiğine dikkat çekti. Isı tasarrufu konusunda ise ısı yalıtımı yapılmasının hem vatandaşın cebine hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacağını kaydetti.

GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ÇALIŞMALI

En büyük tasarrufun yenilenebilir enerji kaynakları ile sağlanabileceğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Özcan Atlam, “Cep telefonlarını şarj etmek için kullanılan taşınabilir şarj aletleri güneş enerjisi ile çalışsa tasarruf sağlamış oluruz. Böyle küçük tasarrufları devam ettirerek maddi açıdan büyük rakamlara ulaşabiliriz” dedi.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Bi Dünya Eğlence ile yaşanan 23 Nisan sevinci
Büyükşehir’in minik dostları için hazırladığı etkinliklerin ilk gününde birbirinden renkli etkinlikler...

Haberi Oku