banner1024
GÜNDEM:
Lojmanların Yerine Ne Yapılacak ?

29 Eylül 2016 Perşembe 10:17

Gebze Topçu Alayı Kışlası olarak bilinen Türkiye’nin en köklü en eski Askeri Kışlalardan olan geçmişten bir çok Genel Kurmay Başkanı ve General'in yetiştiği Askeri Kışla ve Lojmanların bulunduğu alan Toki'ye devredildi.Lojmanların bulunduğu yer ve Kışlanın olduğu alanın ne yapılacağı sürekli tartışma konusu olurken, Kurban Bayramında Darıca’da Halkla bayramlaşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Darıca sahililindeki Askeri Kamp alanının bir kısmına Kamu Binaları yapılacağını diğer alanlarında halka açılacağı müjdesini vermişti.


Gebze Kışlası Ne Olacak?

Gebze Kışlası ve Lojmanların olduğu alanla ilgili Toki’nin ne yapacağı merakla beklenirken Lojmanların yıkımına geçtiğimiz günlerde başlandı. Bir zamanlar onlarca Subay’ın kaldığı Gebze’nin sembollerinden birisi olan Askeri Lojman enkazının Esmer vatandaşlar, Suriye,Pakistan ve Afkanistan’dan göçmen olarak ülkemizde bulunan insanlara ekmek kapısı oldu.

Belgesel Haber Ajansı Duyurdu!


Bölgede Araştırma yapan Belgesel Haber Ajansı enkazdan demir parçası ve hurda toplayan vatandaşlarla görüştü. Sadece Gebze bölgesinden değil bir çok yerden kamyonetleri,at arabaları ve elde çekilen çekçekleri ile enkaza gelen insanlar ekmek parası kazanmak için büyük çaba sarfediyorlar. Kavga gürültü etmeden birbirleriyle yarışırcasına enkazdan hurda toplayan insanlar evlerine ekmek götürmenin mutluluğunu yaşıyorlar.



Lojmanların Olduğu Yer Ne Olacak?


Bölgede Esnaflık yapan vatandaşlar Belgesel Haber Ajansının Canlı yayınına konuştular. Lojmanların olduğu yere Oto galeri, Kuyumcular çarşısı ve diğer binaların yapılacağı söylentilerini dile getiren esnaflar ve vatandaşlar bölgenin meydan olarak hizmet olarak açılmasını istiyorlar.


Belgesel Ajansının Canlı Video’larını İzleyebilirsiniz

Bölgede Belgesel Canlı Haber çekimi yapan Belgesel Haber Ajansının Canlı olarak tüm medya kuruluşlarına geçtiği Canlı haber video'larını izleyebilir söz konusu videoları sosyal medya ve internet medyasıyla kamuoyuna paylaşabilirsiniz.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku