banner1006
GÜNDEM:
Metro projesi için önemli adım

07 Kasım 2017 Salı 18:00

Darıca, Gebze ve OSB’ler arasında 2018 yılında temeli atılacak Metro projesinin çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte İstanbul ve Kocaeli Metro hatlarını birleştirerek kesintisiz bir ulaşım sağlamayı hedefliyor. Bu amaçla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ile görüştü.

 

VATANDAŞIN YAŞAMINI KOLAYLAŞTIRACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını gerçekleştirdiği Sabiha Gökçen Metro Projesinin Gebze OSB’lere, Tuzla Metrosunun da, Gebze Merkez ile bütünleştirilmesi konusunu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, meslektaşı Hayri Baraçlı’ya iletti. İki Genel Sekreter, bu önemli projelerin ulaşım planları üzerinde çalışma kararı aldı. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede İstanbul ve Kocaeli’nin ulaşım sistemlerinin birbiriyle birleşmesinin vatandaşın yaşamına büyük bir kolaylık sağlayacağı ifade edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında gerçekleşen görüşmede, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay da yer aldı.

 

kbb-genel-sekreteri-ilhan-bayram,-ibb-genel-sekreteri-hayri-baracli-ile.jpg

 

“GÜÇLÜ TÜRKİYE VE KOCAELİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

İstanbul Metrosunun Kocaeli’ye gelmesiyle birlikte ulaşımda büyük bir talebi karşılaşacağını ifade eden Genel Sekreter İlhan Bayram, “Amacımız hemşehrilerimizin taleplerine ve ihtiyaçlarına yönelik adımlar atmak. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Metrosu’yla birlikte bu projeye de çok önem veriyor. Bu önemli projelerin hayata geçirilmesiyle vatandaşlarımız, İstanbul’a daha hızlı ve kontrollü ulaşım sağlayacak. Tarihi çok eskilere dayanan iki metropol şehir bu projeler sayesinde daha da yakınlaşacak” dedi.

 

“ULAŞIMDA DEV BİR HAMLE YAPACAĞIZ”

Marmaray Hattı’nın Gebze ile birleşmesi ile oluşacak diğer bir güzergah ile Kocaeli-İstanbul arası entegrasyonun sağlanacağını da ifade eden Genel Sekreter İlhan Bayram, “Raylı sistemlerde çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Projelendirdiğimiz ve 2018 yılında temellerini atacağımız Darıca, Gebze ve OSB’ler metrosunu İstanbul’la bütünleştirerek ulaşımda dev bir hamle yapmış olacağız” dedi. Ulaştırma Bakanlığı tarafından Halkalı - Gebze Marmaray Yüzeysel Metrosu’nun Gebze'den Halkalı'ya bağlanacak hattının alt yapı çalışmaları tamamlandı. Bu Projenin de önümüzdeki yıllarda hayata geçirilmesi bekleniyor.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku