GÜNDEM:
Müfreze binaları ilk müdahale üssü olacak

19 Kasım 2018 Pazartesi 13:27

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentin pek çok yerinde itfaiye için yeni hizmet binaları inşa ediyor. Günün şartlarına göre tasarlanan bu yapılar, her an olaylara müdahale için hazır bulunan itfaiyecileri barındıracak. İtfaiyecilik mesleğinde olaylara en kısa zamanda müdahale etmek can ve mal kaybı riskleri açısından önem teşkil ediyor. Yeni müfreze binaları da bulundukları çevredeki olaylara ilk müdahalenin üssü olacaklar.   

 

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Büyükşehir Belediyesi bu müfreze binalarından birini Kocaeli Şehirler Arası Otobüs Terminali yanında inşa ediyor. Dış cephe traverten imalatına devam edilen yapının alt yapı çalışmaları tamamlandı. Yapının pencere ve kapı doğramaları için hazırlıklar yapılıyor. Bir diğer müfreze binası da Bağçeşme’de inşa ediliyor. Bu yapıda da temel üstü kolon uygulamaları gerçekleştiriliyor.  Gebze müfreze binasında da zemin kat duvar örme işine devam ediliyor. İkinci bodrum katta ve birinci bodrum katta, kaba sıva işleri sürüyor. Karamürsel’de yapımı süren müfreze binasında ise çevre perde imalatına devam ediliyor.

Yapının seramik imalatı, mermer işleri,  traverten ve asma tavan uygulamaları yapılıyor.

 

TERMİNAL MÜFREZE

İtfaiye terminal müfreze binası 7 araçlık itfaiye aracı garajına sahip olacak. Yapı bin 500 metrekare alan üzerine inşa ediliyor. Müfreze binası Kandıra Yolu ve Seymen Caddesi’nin kesiştiği terminal alanında yapılıyor. İzmit İtfaiye Grup Amirliği Terminal Müfrezesi binası bodrum, zemin ve bir kat şeklinde inşa ediliyor. Yapının bodrum katı 154 metrekare, zemin katı 893 metrekare, 1.katı ise 460 metrekare olacak.

 

BAĞÇEŞME MÜFREZE

Bodrum, zemin ve bir kat şeklinde yapılacak olan Bağçeşme Müfreze binasının yapım çalışmaları sürüyor. Toplam 788.4 metrekare kullanım alanına sahip olacak yapının 150.8 metrekarelik bodrum katında şadırvan, mescit, mekanik ve elektrik tesisat odaları, çamaşır odası ve su deposu bulunacak. 418,10 metrekarelik zemin katta ise amir odası, haberleşme ve şoför odaları ile mutfak bulunacak. Bu katta dinlenme salonu, yemekhane, 210 metrekarelik 4 araç kapasiteli kapalı garaj da yer alacak. 219,50 metrekare ölçüsündeki birinci katta da 12 kişilik 3 adet yatakhane, spor salonu, eğitim salonu ve tuvaletler oluşturulacak.

 

KARAMÜRSEL İTFAİYE

3 katlı olan yapı bin 800 metrekare inşaat alanına sahip. Bina bodrum, zemin ve bir kat şeklinde yapılıyor. Karamürsel İtfaiyesi Yeni Müfreze Binası 5 araç kapasitesine sahip olacak. Binanın bodrum katında; eğitim salonu, mescit, şadırvan, nomeks- çamaşır odası, su deposu, ısıtma merkezi yer alacak. Zemin katında; garaj, idare birimleri, kütüphane, dinlenme salonu, yemekhane, mutfak bulunurken birinci katta yatakhaneler ve spor salonu oluşturulacak.
banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku