GÜNDEM:
Müsiad Gebze'den, Gebze Kurtuluş mesajı

12 Ekim 2018 Cuma 17:21

YILDIRIM, mesajında, Kurtuluş Savaşı'nda her cephede olduğu gibi Gebze'nin kurtuluşu için de büyük bir çaba gösterildiğini ifade etti.

Geçmişte olduğu gibi bugün de vatanın bölünmesine asla razı olunmadığını dile getiren YILDIRIM, şunları kaydetti:

"Şartlar ne kadar ağır olursa olsun, millet olma bilincimiz, birlik ve beraberliğe olan inancımız, bağımsızlık tutkumuz, bizi biz yapan, millet yapan en önemli özelliklerimizdir. Kurtuluş Savaşı sırasında, bölgemizde Kuvayi Milliye hareketlerini örgütleyerek, Anadolu'ya malzeme ve insan aktarımı sağlamış, henüz 29 yaşındayken Tavşancıl'da şehit edilmiş olan ve Atatürk'ün talimatı ile anıt mezarı yaptırılan Yahya Kaptan gibi kahramanları ve nice isimsiz olanlarını barındıran bölgemiz, 1920'de İngilizler'in, 1921'de ise Yunanlılar'ın işgaline uğramış, 12 Ekim 1922 tarihinde de bağımsızlığına kavuşmuştur.

Bu vatanın evlatları olarak biz de ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için, Milli Mücadele kahramanlarımıza borcumuzu ödemek için var gücümüzle çalışmaya, üretmeye ve yükselmeye devam edeceğiz. MÜSİAD olarak çizgimizden hiç sapmadan çalışmalarımızı yürüteceğiz.

Bu özel gün vesilesiyle bir kez daha belirtmeliyiz ki yıllarca süren savaşta tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen mücadelesinden asla vazgeçmeyen kahraman milletimiz, bu vatan için seve seve canını veren şehitlerimiz ve nice kahramanlarımız asla unutulmayacaktır.

Tüm Gebze halkımızın 12 Ekim Kurtuluş Günü’nü kutluyorum.”

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Bi Dünya Eğlence ile yaşanan 23 Nisan sevinci
Büyükşehir’in minik dostları için hazırladığı etkinliklerin ilk gününde birbirinden renkli etkinlikler...

Haberi Oku