banner1006
GÜNDEM:
Müşteri ve Kalite Odaklı” Projeler

19 Ağustos 2017 Cumartesi 15:38

SEDAŞ hizmet kalitesini arttırmak için SCADA Projesini 40 Milyon TL yatırım bedeli ile 20 bin kilometrekarelik görev ve sorumluluk alanındaki 4 il 45 ilçe 766 köy ve 1466 mahalledeki elektrik şebekesini uzaktan izlemek ve yönetmek için 2015 yılında kurdu. Müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesini arttırmayı, süreçlerinde iyileştirmeleri hedefleyen SEDAŞ, kendi insan kaynağı ile yenilikçi teknolojik projelere imza atıyor. 
Arıza Noktasının Hızlı Tespiti Projesi
SCADA verileri ile bilişim alt yapısından yaralanarak, “Hızlı Arıza Noktası Tespiti Projesini” geliştiren SEDAŞ, elektrik şebekesinde  arızanın erken teşhisini sağlayacak ve arıza kaynaklı elektrik kesintilerinde, kesinti  süresinin daha az zamanda sonlandırılmasını hedefleyen projesiyle, hizmet kalitesini ve müşteri memnuniyetini daha çok arttırmayı hedefliyor. 
SEDAŞ şebeke yönetiminde sistemin hızlı şekilde tekrardan enerjilendirilebilmesini sağlarken, bu proje çalışanların verimliliğine de olumlu katkı sağlıyor. Arızanın olduğu bölgeye SEDAŞ Şebeke Operasyon ekiplerinin ulaşımı için geçen süre, arızanın şebeke, enerji nakil hattı, dağıtım panosu ve trafo bazında aranması ve yerinin tespit edilmesi için geçen zaman dikkate alındığında bu süreçte “Hızlı Arıza Noktası Tespiti” yapılmasını sağlayan projenin uygulanması ile  iş süreçlerine olumlu katkı sağlanırken, emek ve zaman kaybı da önleniyor. Arızaya hızlı müdahale ile şebekeye bir an önce verilen elektrik sayesinde müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesinde de artış sağlanıyor.
1 Sn’den Az Sürede Hızlı Enerjilendirme Projesi
SEDAŞ SCADA sistemi ile uzaktan izlediği dağıtım şebekesine ait (fiderlerde) enerji hatlarında meydana gelen ve geçici arıza olarak belirlenen kesintinin 1 sn'den kısa sürede giderilmesi için uyguladığı proje kapsamında, EPDK yasal süreçlerine uyumu ve SEDAŞ’ın hızlı servisini ve hizmet kalitesindeki artışın daha çok sağlanmasını ve hem de uluslararası birer endeks olan enerji kesinti süresi ve kesinti sıklığı SAIDI-SAIFI değerlerinin düşürülmesini amaçlıyor. SEDAŞ Telemetrili dağıtım merkezlerinde 337 adet akıllı elektronik cihazda, yazılım güncellemelerini yaparak, akıllı cihazların tekrar kapama aktivasyon parametrelerini tanımladı. Proje kapsamında kullanılan akıllı cihazlar, devreye alınma ve test çalışmaları bitirilerek uygulamaya geçirildi. SEDAŞ 1 Sn’den az sürede hızlı enerjilendirme projesinde, şebeke yönetim sisteminde bilişim programı kullanarak tekrar kapama sonuçlarını da raporluyor. Alınan raporlar projenin sağladığı verimlilik ve kazancın anlaşılması için bilgi işlem  verisi de sağlıyor.
banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku