banner1024
GÜNDEM:
NAİL ÇİLER'in 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

10 Kasım 2022 Perşembe 14:26

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün 1902’de teğmen rütbesi ile mezun olduğu İstanbul Harp Okulu sonrası, 11 Ocak 1905’ te yüzbaşı rütbesi ile tamamladığı Harp Akademisi, askerlik hayatının temellerini oluşturmuştur. 

I. Dünya Savaşı'nda, milletimizin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı bir dönemde, Çanakkale'de kahramanlık destanını ordusuna yazdırarak, "Çanakkale geçilmez!" demiş ve geçilmediğini işgal kuvvetlerine göstermiştir. Kurtuluş sürecinde tüm gücünü ulusuna olan güveninden ve inancından alan eşsiz komutan, milletinin bağımsızlık ve özgürlük tutkusunu harekete geçirerek ülkemize imkansız görülen zaferler kazandırmış; demokratik hayatımızı CUMHURİYET ile taçlandırmıştır.

İstiklal mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün aramızdan ayrılışının yıldönümünde; milli ve manevi değerlerimize bağlı gelecek nesilleri yetiştirme gayretiyle, tarihimize ve kültürümüze sahip çıkma sorumluluğumuzun daima devam edeceğine inanıyor, en büyük eseri olan CUMHURİYET'i anlamak, değerlerini her koşulda korumak; ulusumuzun siyasi ve demokratik alanda aydınlık yarınlara ulaşmasında öncü olan büyük devlet adamımızın açtığı yolda ilerlemek en büyük gayemizdir.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün “Beni anlamak demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir” sözünde anlattığı gibi, aynı fikir, duygu ve hislerle, O’nun düşüncelerini ve ideallerini yaşatmak için üzerimize düşeni yapmak amacımızdır.

banner982
Anahtar Kelimeler
GTONail çiler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku