banner1006
GÜNDEM:
Nice 15 Yıllara KO-MEK

08 Ocak 2019 Salı 15:07

SDKM Büyük Sahne’de gerçekleştirilen 15. yıl kutlama programına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra, Genel Sekreter İlhan Bayram, AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, KADEM Kocaeli Temsilcisi Berna Abiş, daire başkanları, İlçe Milli Eğitim müdürleri, Halk Eğitim Merkezi idarecileri, KO-MEK personelleri ve kursiyerler katıldı. Yoğun katılım nedeniyle programın gerçekleştirildiği 550 kişilik SDKM Büyük Sahne Salonu tamamen doldu.

Program öncesinde, konuklar için üst fuaye alanında kokteyl verildi. SDKM’nin alt katında bulunan fuaye alanında ise; filografi, naht, ebru, çini, hat, tezhip, ahşap oyma, model gemi, Hereke halısı, Kandıra bezi ve Kocaeli hediyelik ürünlerinin bulunduğu sergi alanı oluşturuldu. Ayrıca KO-MEK’in branş tanıtımları yapıldı.


MUHTEŞEM NEY DİNLETİSİ VE BİZDEN TÜRKÜLER

Kokteyl sonrasında konuklar SDKM Büyük Sahne Salonu’na alındı. Sahnedeki ilk performansı kursiyerleri ile birlikte Neyzen Adil Perktaş gerçekleştirdi.

KO-MEK Ney Grubu Canlı Performansı ile konuklara unutulmaz bir ney dinletisi sundu. Ney Grubunun ardından KO-MEK Müzik Grubu Usta Öğreticileri, Nuray Polat’ın seslendirdiği birbirinden güzel türkülere eşlik etti.

Türkü ziyafeti sırasında salona Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın birlikte giriş yaptı. Türkü ziyafeti sonrasında KO-MEK’in 15. Yılını özetleyen bir sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi.


KURSİYERLERDEN DUYGUSAL SAHNE PERFORMANSI

Kutlama gecesinde KO-MEK kursiyerlerinin gerçekleştirdiği sahne performansı büyük ilgi gördü. Farklı branşlarda eğitim alarak hayatları değişen kursiyerlerin gerçekleştirdiği mini tiyatro gösterisi izleyenlerin uzun süren alkışlarıyla karşılık buldu.

Başkan Karaosmanoğlu, Genel Sekreter İlhan Bayram ve Ak Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, KO-MEK Enleri olan kursiyerlere hediyelerini takdim etti.

Anma gecesinde kursiyerler adına KO-MEK Ahşap Oymacılığı kursiyeri ve En Sanatkar Kursiyer olan Eta Taşkent bir konuşma yaptı. KO-MEK’in hayatındaki önemine değinen Eta Taşkent, kısa bir süre önce eşini kaybettiğini anlattı. Bu esnada göz yaşlarına hakim olamayan Taşkent, “Eşimi kaybettikten sonra KO-MEK sayesinde hayata yeniden bağlandım. Bu sayede doktora gitmeme gerek kalmadı. KO-MEK bana hep destek verdi ve yeniden hayata bağladı” dedi. Taşkent, KO-MEK’i hayatlarına kattığı için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür etti.


BİZ GÜÇLÜ VE BÜYÜK BİR AİLEYİZ

KO-MEK’in bir eğitim kurumu olmasının yanı sıra birlik ve beraberlik içinde güçlü bir aile olduğuna da dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, “Kurslara gelen vatandaşlarımız burada aynı zamanda terapi görüyor, tedavi oluyor, stres atıyor. Derdini, kederini buradaki arkadaşlarıyla paylaşıyor. Birinin derdi hepsinin derdi oluyor ve birlikte çözümler üretiliyor. İşte bu nedenle biz aynı zamanda güçlü ve büyük bir aileyiz” dedi.

KO-MEK BİLGESİ BAŞKAN KARAOSMANOĞLU

Öte yandan 15. yıl kutlamalarında KO-MEK’in kurucusu olan Başkan Karaosmanoğlu da KO-MEK Bilgesi olarak ilan edildi. Alkışlar arasında sahneye gelen Başkan Karaosmanoğlu’na, KO-MEK kursiyerleri tarafından tasarımı ve dikimi yapılan ve üzerinde kırkyamadan Kocaeli motiflerine işlemeler bulunan cübbe giydirildi. Başkan Karaosmanoğlu da diğer 14 kursiyer gibi kendi adını KO-MEK kütüğüne çaktı.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku