banner1024
GÜNDEM:
Onların tek engeli biziz!

04 Aralık 2016 Pazar 16:01

 

 

3 Aralık Dünya Engeliler Günü’nü geride bıraktık. Son yıllarda ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi Kocaeli ve Gebze bölgesinde de engellilerle ilgili birçok çalışmaya imza atılırken, engelli vatandaşların yaşamı istenilen ölçüde kolaylaşmadı. Gebze bölgesinde her gün birçok problemle karşılaşan engelli vatandaşlar birçok konudan şikayetçi.

EN ÇOK HANGİ SORUNLA KARŞILAŞIYORLAR?

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz engelli vatandaşlar, en çok esnafın kaldırıma araç ve gereçlerini bırakarak kaldırımı işgal etmesi, engelli otoparklarına normal araçların park etmesi ve görme engelliler için yapılan sarı şeritlerin üzerine eşya bırakmak gibi durumlardan şikâyet ederken, bu durumun hayatlarını zorlaştırdıklarını hatta kazaya sebebiyet verdiğini dile getiriyorlar.

SARI ŞERİDE PARK EDEN ARAÇ!

Engelli vatandaşlar özellikle kendilerine karşı daha duyarlı olunmasını ve engel yaratılmamasını isterken, Engelliler gününe bir gün kala Gebze Atatürk Caddesi’nde çekilen bir fotoğraf “Onların tek engeli biziz” dedirtti. Cadde üzerindeki kaldırıma aracını park eden bir şahıs bu yasağı deldiği yetmiyormuş gibi aracını birde kaldırım üzerinde görme engellilerin yürümesi için yapılan sarı şeridin üstüne bıraktı. Görme engelli vatandaşlar için kazaya adeta sebebiyet veren buna benzer olay her gün Gebze çevresinde yaşanırken, yetkililerin bu konuyla ilgili çalışma yapması isteniyor. 
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku