banner1006
GÜNDEM:
Ordu Valisi Seddar Yavuz ile Ordu'da Tarih ve Kültür Yolculuğu

07 Aralık 2018 Cuma 08:20

Birinci cihan harbinde Ordu ve Hacıemiroğulları beyliği panel ve çalıştayımızı gerçekleştirdikten sonra, Ordu Valisi sayın Seddar Yavuz Beyi makamında ziyaret edip, Çalıştay sonuç bildirgesini kendisine takdim ettikten sonra, Ordu tarihi üzerine söyleşi yapıp belgesel çekimi gerçekleştirdik. Panel ve Çalıştay kamuoyunda Büyük ilgi gördü. Anadolu Ajansı tarafından geçilen haberi sizlerle paylaşıyorum:

Ordu Tanıtım Kulübü Derneğince düzenlenen "Hacıemiroğulları Beyliği'nden 1. Dünya Savaşı'na Ordu" konulu panel, Altınordu Öğretmenevinde yapıldı. Vali Yavuz, panelin açılışında yaptığı konuşmada, tarihe ışık tutacak çalışmalara çok fazla ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Türkiye toprakları üzerinde çeşitli bölgelerle ilgili farklı değerlendirmeler yapıldığını aktaran Yavuz, "Örneğin, 'Anadolu'nun tapusu nerededir?' sorusunu doğru cevaplayabilecek gençler maalesef yetiştiremiyoruz. Tarihimizi bilmiyoruz. Tarihimizi sadece repliklerden ibaret ya da sloganlarla biliyoruz. Sloganlarla tarihçiliğin çok doğru bir noktaya bizi götürdüğünü söyleyemeyiz." ifadesini kullandı.

  Yavuz, tarihin bilinmesinin önemine işaret ederek, "Bizim en az bildiğimiz dönemlerden biri de Selçuklu ve sonrası dönemdir. Bu dönemle ilgili çok daha fazla çalışma yapılması gerekir. Dolayısıyla Ahlat'ı bilmeden Malazgirt'i bilmek mümkün mü? Eğer Ahlat'ta bir medeniyet, bilim olmasaydı Malazgirt Zaferi kazanılabilir miydi?" diye konuştu.

Karadeniz Bölgesi ile ilgili de yoğun değerlendirmeler yapıldığını belirten Yavuz, şöyle devam etti: "Elbette Anadolu'nun her köşesinde farklı etnik gruplardan insanlar vardır. Biz bunlardan da gocunmuyoruz ama kendi gerçeklerimizi de bilmemiz gerekmez mi? Özellikle Ordu özelinde çeşitli yayınlar var. Bunların bir kısmını inceleme fırsatım oldu. Dolayısıyla Hacıemiroğlu dönemiyle ilgili değerlendirmeleri fevkalade önemsiyorum. Benim uzmanlık alanım bu değil ama bu çalışmayı çok önemsediğimi ifade etmek istiyorum."

 

Yavuz, tarihi gerçeklik açısından Ordu'yu, Karadeniz'i genel anlamda iyi çalışmaları gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu topraklarda bizim damgamızın olduğunu ve inşallah kıyamete kadar da bu topraklarda kaim, daim olacağımızı ifade etmek istiyorum çünkü İlayı Kelimetullah peşinden koşan bir milletin bu asrı kendi asrına dönüştürebilecek iradeyi ortaya koyduğunu memnuniyetle müşahede ediyorum. Bunu fevkalade önemsiyorum. Türk kültür ve medeniyetini İslam'dan, Müslüman'dan ayırmanın mümkün olmadığının altını bir kez daha kalın kalın çizmek istiyoruz. Bizi biz yapan, güçlendiren bu duygu ve düşüncenin olduğunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor."

Ordu Tanıtım Kulübü Derneği Başkanı Arzu Tosunoğlu ise derneğin 10'uncu yıl dönümünün kutladığını belirterek, bu kapsamda alanında uzman konuklarla önemli programlar yaptıklarını anlattı.

Panelde, Ordu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Ekinci, Avrasya Gazeteciler Derneği Başkanı İsmail Kahraman, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Hüseyin Emin Sert ve araştırmacı yazar Haydar Yıldırım sunum yaptı.

ORDU VALİSİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

İktav Belgesel Yayıncılık ve Devri Alem Belgesel TV www.devrialem.tv olarak. Ordu Valisi İle yaptığımız söyleşide Vali bey ordunun tarih kültür ve doğa turizmindeki yeri ve Önemi ile ilgili bilgiler verdi. Kültür ve tabiat aşıklarını Ordu’ya davet etti. Ordu’nun hızla geliştiğine işaret ederek, iş adamları ve gurbetteki Orduluların Ordu’ya Yatırım yapmalarını istedi.

TARİHİ YOLDAN ORDU YAYLALARINA KÜLTÜR YOLCULUĞU

Ordu Emekli Kültür Müdürü Değerli Arkadaşım Muzaffer Günay, Tarihçi Yazar Haydar Yıldırım, Gazeteci Nuri Kahraman ve İsmail Temel Beylerle birlikte Osmanlı döneminin Sivas Valilerinden Halil Rıfat Paşa tarafından planlanan Tarihi yol güzergahından Melet Irmağı Vadisi’ni takip ederek Topçam barajının manzarasının belgeselini çekerek, Mesudiye’ye geldik.

Hacıemiroğulları beyliğinin merkezi tarihi kale köydeki kale, Cami ve Saray kalıntılarında belgesel çekimi gerçekleştirerek, Yeşilce üzerinden Karlı Ordu dağları yaylalarına gitmek üzere yola çıktık. Çambaşı yaylasının ihtişamlı manzarasını çekerek, Ordu’ya geldik.

Buralarda çektiğimiz Ordu Valisi ile belgesel tadında kültür yolculuğu Belgesel TV programımız www.agrt.net tarafından birçok TV kanalına kültür hizmeti olarak gönderilecek.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku