GÜNDEM:
Posco Assan işçilerinin mücadelesi sürüyor

21 Kasım 2017 Salı 15:10


Posco Assan metal fabrikasında geçtiğimiz günlerde sendikalaştıkları anlaşılan işçiler, geçerli olmayan gerekçelerle işten çıkarılmış ve neredeyse iftira boyutunda yüz kızartıcı suçlar işledikleri isnat edilmişti. Halbuki işten çıkarılmadan 15 gün önce performans gösterdikleri gerekçesi ile ödüllendirilen işçilerden bazıları, sırf sendikal haklara sahip olmak istedikleri anlaşılınca toplu şekilde işten çıkarıldı. Kendilerine isnat edilen yüz kızartıcı suçtan tazminatları dahi ödenmedi. Ancak Birleşik Metal İş Sendikasının sahip çıktığı işçiler, haklarını almak için mücadelelerini sürdürmeye devam ediyor. Dün ise; fabrika önünde işçiler ve sendika üyeleri yeni bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı işçiler adına; Birleşik Metal İş Kocaeli Şube Başkanı Talat Çelik ve Genel Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı yaptı.

“DALGA GEÇER GİBİ”

Şube başkanı Talat Çelik, "Günlerdir bir olumsuzluk var. İşverenlere, milletvekilimize bilgi verildi. İşten çıkarılanların sayısı 90 oldu. Ancak burada yeni yeni adetler çıktı. 25’e 2 diye adlandırılan bir kanun ile işten çıkartıyorlar. Bunun içerisinde yüz kızartıcı şuç işlediklerine yönelik ifadeler geçiyor. 25’e 2 yüzünden kimse kıdem tazminatı alamıyor. İşsizlik maaşı alamıyor. Yarın başka bir fabrikaya başvurduğu zaman bu fesih sebebinden dolayı işe girilmemesine de sebep oluyor. Siyasi partilerimizden destek istiyoruz. İşçiler olarak gidecek yerimiz yok. Ali Kibar, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ile önce ki akşam konuşuyor ve 25 kişinin işten çıkartıldığını ifade ediyor. Birde üzerine o gece dalga geçer gibi 10 kişinin daha iş haddine son veriyorlar" dedi.

NAMUSLARINA SAHİP ÇIKSINLAR

Genel Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı ise, "Özellikle 25’e 2 den çıkardılar. İnsanları açlıkla terbiye etmeyi tercih ettiler. Nasıl bir vicdan ortaya koyduklarını görüyoruz. Bu insanlar bu güne kadar bayram seyran demeden bu firmayı kalkındırmak için çalıştılar. Namuslarına sahip çıkmayı tavsiye ediyoruz. Burası Suriye mi arkadaşlar. Laik demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Nasıl bir vicdandır bu. Bu vicdan sizi boğar. Bu insanlar ne olacak hırsız eşkıya mı olacak?" ifadelerini kullandı.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

4 günde 29 bin 98 vatandaş Kartepe Teleferiğini...
Açıldığı günden bu yana yoğun ilgi gören Kartepe Teleferiğini 4 günde 29 bin 98 vatandaş kullandı

Haberi Oku