banner1024
GÜNDEM:
Ramazan Coşkusu, Uluslararası Kuran Okuma Yarışması ve İsrafın Önlenmesi

28 Mayıs 2018 Pazartesi 11:37

 Mübarek Ramazan ayı coşkusunu yaşıyoruz. İslam Aleminde Ramazan, oruçlar, İftar sofraları, teravih namazları, Sahurlar ve fakirlere yardımlar yapılarak doya doya yaşanıyor.

İftar daveti için İstanbul Fatih’teki tarihi lokantanın terasından Süleymaniye Camisinin ihtişamlı manzarasını seyrederken, gözüm minareler arasındaki mahyadaki yazıya takılıp kaldı.

İSRAF’DAN KAÇININ KAMPANYASI

İstanbul Fatih’ten Süleymaniye Camisi minareleri arasındaki mahyada, “İsraf’dan kaçının” yazısı karşısında iftarımı açarken, İslam coğrafyasında yaşanan israf ve savurganlık beni derin düşüncelere sevk etti.

Çöpe giden ekmekler, Boşa geçen zaman ve lüks harcamalar… Gösteriş, marka tutkunu, işe adam değil adama iş, şükür etme yerine gözleri bürüyen hırs, tasarrufun yerini alan borç batakları daha neler neler..

Yüce Allah, Kuran-ı Kerim’de, “Yiyin, için, israf etmeyin. Muhakkak Allah israf edenleri sevmez.” diye buyuruyor. Diyanet İşleri Başkanlığı da İsraf’dan sakının sözü ile adeta israfa karşı kampanya başlatmış durumda. Hep birlikte israfa dur demek için milli ve manevi seferberlik başlatmalıyız. Çağımızın en büyük hastalığı olan israfa karşı çıkmalıyız.

ULUSLARARASI KURAN VE HAFIZLIK YARIŞMASI

Ramazan ayı dolayısı ile Diyanet İşleri Başkanlığı Uluslararası düzeyde başarılı bir organizasyona imza atarak, bir çok İslam ülkesinden hafızların katıldığı yarışma düzenlemesi çok güzel. Teravih namazından sonra Fatih Cami’ndeki organizasyon TRT Tarafından canlı yayınlandı. Yarışmaya İslam ülkelerinden büyük ilgi olduğunu gördüm.

  İşin acısı yarışmayı takip etmeye insanlarımız fazla rağbet etmiyor. Bu durum namaz öncesi, cemaate vaaz eden imam hatibin tepkisine de sebep olmuş. Maçlara ve spor karşılaşmalarına gösterilen ilginin, Kuran ziyafeti ve hafızlık yarışmasına neden gösterilmediğini sorgulayan hoca haklı.

 Sayılı günler hızla geçiyor. Ramazan'ın Onuncu gününe girdik. Hava yağışlı olmasına rağmen, insanlar ramazan coşkusunu İstanbul'da yaşamak için bir biri ile yarışması sevindirici. Ramazan coşkusu İstanbul'da bir başka güzellik de yaşanıyor.

TARİHİN EN BÜYÜK SÜRGÜNÜ

154 yıl önce, 21 Mayıs’da,  tarihin en büyük göç ve soy kırımlarından biri yaşanmıştır. 1864 Büyük Kafkas sürgünün 154. Yılında Karadeniz’de boğularak ölen 500 bin Çerkez ve Abhaz Müslüman kardeşlerimizi rahmetle anarken, Sürgün ve soykırımların unutulmaması için, sizleri Kafkas dağlarının eteği, Karadeniz'in karşı tarafı Abhazya'nın başkenti Sohomi başta olmak üzere, Abaz kardeşlerimizin ülkesi Gagra, Oçamçıra, Pitsunti ve Kafkas dağlarında çektiğimiz, Canlar ülkesi Abhazya belgeselinin tanıtım filmi ile baş başa bırakıyoruz. Belgesel yakında

www.devrialem.tv adresinde tümü ile yayınlanacak .

Abhazya belgeseli tanıtım filmi

https://youtu.be/XTKZ-nFnWQU…

KAFKAS MÜZESİ VE ANITI YAPILSIN

Çarlık Rusya tarafından gerçekleştirilen ve sürgünde ölen tüm Kafkas halklarını, bir kez daha rahmetle anıyor, Kafkas sürgünü için çok önemli olan Kocaeli Kandıra, Kefken, Babalı sahiline, Kafkas sürgünü müze ve anıtı yapılması için tüm Kafkas derneklerini göreve davet ediyorum

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Bi Dünya Eğlence ile yaşanan 23 Nisan sevinci
Büyükşehir’in minik dostları için hazırladığı etkinliklerin ilk gününde birbirinden renkli etkinlikler...

Haberi Oku