banner1024
GÜNDEM:
Şair ve yazarların sorunları

20 Mayıs 2017 Cumartesi 12:38

 Bağımsız Yazarlar ve Şairler Derneği’nin davetlisi olarak bir söyleşi gerçekleştiren şair-yazar-gazeteci Osman Saraç şair ve yazarların sosyal hayatını anlattı. Saraç” Şair ve yazarların ciddi baskı ve dağıtım problemleri var. Kitap basılsa bile tanıtımı yapılamıyor ” dedi. Kasım ayında kitabı yayınlanan Mehmet Öntürk ise basım aşamasında ve sonrasında yaşadıklarını anlattı.

 

YAZAR VE ŞAİRLERİN SORUNLARI

Şair ve yazarların sorunlarını kronolojik olarak anlatan Osman Saraç” Eğer ulusal kanallarda birileri elinizi tutmazsa maalesef kitabınızı tanıtmanız mümkün olamıyor. Yerel kanalları kullanıyoruz ama yeterli değil. Son yıllarda adımlar atıldı. Kültür bakanlığımızın bu konuda sevindirici çalışmaları var.”şeklinde konuştu.

 

DİKKATLİ BİR ÇALIŞMA GEREKİYOR

Kitap basım aşamasında dikkatli bir çalışmanın yapılması gerektiğine dikkat çeken Saraç” Büyük yayınevleri bile ciddi hatalar yapabilmektedir. Bizzat yaşadım. İlk kitabımı büyük bir yayınevi bastı.Ama çok büyük hatalar yaptılar” dedi.

 

KOCAELİ KİTAP FUARI’NA HER GÖRÜŞTEN ŞAİR VE YAZAR GELİYOR

Osman Saraç konuşmasında Osmanlı İmparatorluğu zamanında şairlere yokluk ve sıkıntılarla kafalarını yormasınlar diye maaş bağlandığını söyledi. Söyleşi sonunda Saraç büyük kurum ve kuruluşların kentlerinde ikamet eden şairlere sahip çıkmaları gerektiğini söyledi ve “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hakkını vermek lazım. Kitap Fuarı’nda her görüşten yazar ve şair buraya geliyor” dedi.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

“23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli”
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yayınladığı bir mesajla, milletimize ve dünya çocuklarına...

Haberi Oku