GÜNDEM:

08 Kasım 2018 Perşembe 13:46

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde Sakarya Meydan Muharebesi belgesel gösteriminin onur konuğu Emekli Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel Paşa önemli bir konuşma yaptı.

5 Kasım 2018 tarihinde Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tarih Topluluğu tarafından “Sakarya Meydan Muharebesi Belgesel gösterimi ve Şehitliklerin gençlere tanıtılması “ konulu toplantımız büyük ilgi gördü. Toplantının onur konuğu, Emekli Genelkurmay başkanlarından Orgeneral Necdet Özel Paşa oldu. Programa Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyeleri ve Öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. 
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim üyelerinden Emekli yüzbaşı Doç.Dr. Saim Türkmen Sakarya Meydan Muharebesinin önemi konusunda öğrencilere bilgi verip 
www.sakaryazaferi.com sitesindeki bilgilerin önemli bir kaynak olduğunu açıkladı. 

BELGESEL SİNEVİZYON İZLENDİ 

Avrasya Gazeteciler Derneği’nin organizasyonu Sakarya Meydan Muharebesi tarihi Milli Park Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Saim Türkmen beyin başkanlığında Yıldırım Beyazıt öğrencilerinin şehitlik ziyareti ve fidan dikme belgesel sinevizyonu izlendi. Sizlerde 
https://youtu.be/xvNXZtVCc7c adresinden izleyebilirsiniz. 

BELGESEL NASIL HAZIRLANDI 

Gordion’un düğümü Sakarya Meydan Muharebesi belgeselinin yapımcı ve yönetmeni olarak, Davetliler ve öğrencilere Sakarya Meydan Muharebesi Belgeseli ile ilgili bildiler verdim. 
Daha sonra Gordion’un düğümü Sakarya Meydan Muharebesi Belgeselimizin öğrenci gösterimi gerçekleşti. Belgeseli 
www.sakaryazaferi.com sitemizden izleyebilirsiniz 

ONUR KONUĞUMUZ NECDET PAŞA

Toplantının onur konuğu olarak Davetliler ve öğrencilere bir konuşma yapan 28. Genel Kurmay Başkanı sayın Org. Necdet Özel Paşa Tarih bilincimin önemine vurgu yaparak, “Gençler tarih bilinci ile yetişmeli belgeseller tarih ve kültür bilinci için çok önemlidir”diye konuştu. Necdet Paşa Sakarya Meydan Muharebesi zaferinin sebep ve sonuçlarını herkesin bilmesi gerektiğini söyledi. 

PLAKET VE KİTAP TAKDİMİ 

Program sonunda belgeselin çekimine katkılarından dolayı Avrasya Gazete Radyo ve televizyon Yayıncıları Derneği 
www.agrt.net
 tarafından hazırlanan teşekkür plaketini Eski Genelkurmay başkanı Org. Necdet. Özel tarafından Doç. Dr. Sayim Türkmen’e verdi. Necdet Özel Paşa’ya tarafımızdan hatırlanıp basılan kitap ve belgesellerimizden hediye ettik. Bu anlamlı ve önemli bir toplantıyı gerçekleştirmenin gönül huzuru içinde Hızlı trenle Gebze’ye döndük.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Bi Dünya Eğlence ile yaşanan 23 Nisan sevinci
Büyükşehir’in minik dostları için hazırladığı etkinliklerin ilk gününde birbirinden renkli etkinlikler...

Haberi Oku