banner1024
GÜNDEM:
Sakarya Meydan Muharebesi Zaferi Devlet Töreni ile kutlanıyor.

14 Eylül 2018 Cuma 10:22

"Gordion'un Düğümü-Sakarya Meydan Muharebesi belgeselimizin yine bir gala ve Halk gösterimi Sakarya Meydan Muharebesinin gerçekleştiği Ankara’nın Polatlı ilçesinde yapıldı.

Avrasya Gazete ve Televizyon Yayıncıları Derneği’nin İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı desteğiyle hazırladığı "Gordion'un Düğümü-Sakarya Meydan Muharebesi" belgeselinin ikinci galası Ankara'nın Polatlı ilçesinde yapıldı. Gala ve halk gösterimi büyük ilgi gördü.

   Polatlı Belediyesi 13 Eylül Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen galaya, Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Park Müdürü Ömer Aygül, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir, Anadolu Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan ile çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile davetliler katıldı.

  Gala gecesinde yaptığımız konuşma da 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi ile başlayan Türk ilerlemesinin 1683 yılına kadar devam ettiğini, bu tarihten sonra başlayan geri çekilmenin Sakarya Meydan Muharebesi ile son bulduğunu ifade ettik. Anadolu’nun 3 bin yıllık tarihini 28 dakikalık belgeselle gündeme getirerek, "Sakarya Meydan Muharebesi 22 gün 22 gece süren tarihin en uzun meydan muharebesine burası Polatlı, Haymana, Ankara, Anadolu'muz sahne olmuş. Mustafa Kemal Paşa'ya gazilik unvanı verilmiş, İstiklal Marşı'mızın yazılmasına vesile olmuş ve tarihin dönüm noktası olmuş." Şeklinde duygularımızı aktardık.

SAKARYA ZAFERİ OLMASAYDI TÜRKİYE OLMAZDI

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ise ilçelerinin iki önemli tarihi değerinin Sakarya Meydan Muharebesi ve Gordion olduğunu, kurdukları Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi ile önemli tanıtım çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirtti. Yıldızkaya, "Sakarya zaferi Türkiye açısından bir kırılma noktasıdır. Polatlı aşılsaydı, Polatlı geçilseydi belki bugün devletimiz olmayacaktı. Bu bile Sakarya savaşının ne kadar önemli olduğunu gösteren örnektir." diye konuştu.

Belgeselin gösteriminin ardından eserin hazırlanmasına katkı verenlere plaket takdim edildi.

BÜYÜK İLGİ YAŞANDI

Gala gösterimine bir çok medya kuruluşu büyük ilgi gösterdi. Anadolu Ajansı gala gösterimine geniş yer verdi. Haber bir çok ulusal medya kuruluşunda geniş yer aldı. Bizde AGRT ve Devri Alem belgesel program ekibi olarak ilgi gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İki yıl süren kapsamlı bir çalışmayla hazırladığımız Belgeseli Türkiye kamuoyuna duyurmaya ve vatandaşlarımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Yakın bir tarihe kadar fazla anlatılmayan, önemi anlaşılamayan Sakarya Meydan Muhaberesi Zaferi’nin bugün devlet töreniyle kutlanır hale gelmesi gerçekten çok sevindirici. Biz de eğer bu duruma bir nebze de olsa bir şehit torunu olarak ne mutlu bizlere. Her zaman söylediğimiz gibi tarih bilinci olmayan milletler yok olmaya mahkumdurlar, bizler tarihimizi unutturmama adına elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Tarihimi öğreniyor, tabiatımı seviyorum sosyal sorumluluk projesinde Devri Alem, tarihe ışık tutmaya devam edecektir.

 

 

 

 

banner982
Anahtar Kelimeler
Ismail KahramanMakale
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku