GÜNDEM:
Şatafattan kaçalım!

01 Haziran 2016 Çarşamba 10:16

11 Ayın Sultanı Ramazan’ın başlamasına artık sayılı günler kaldı. İslam Alemi’ni Ramazan telaşı sararken, vatandaşlarda Ramazan hazırlıklarına başladı. Gerek kumanyalar alarak gerekse de Ramazan alışverişleri alarak 11 Ayın Sultanı için vatandaşlar hazırlık yaparken, her Ramazanın tartışmasız en çok konuşulan meselesi gösterişli iftar sofraları. İftar daveti adı altında yapılan ve her yıl Binlerce liraya mal olan gösterişli iftar sofralarından vatandaşlar uzak durulmasını istiyor.

GÖSTERİŞLİ SOFRALAR SON BULSUN

Hayırdan çok şova dönüşen Ramazan iftarlarını gerçekleştiren Kurum ve kuruluşlara seslenen vatandaşlar bunun  yerine yoksullara yardım edilmesini istiyor. Kent protokolüne yönelik verilen iftarlarda aynı isimlerin sürekli döngü halinde birbirlerini ağırladığını ifade eden vatandaşlar, şatafattan kaçınılmasını istiyor. Bu konuda kurum, kuruluş ve derneklerin ne kadar duyarlı olacağı ise merak konusu. 

TÜMSİAD ÖRNEK OLDU

Öte yandan Gebze’de faaliyet gösteren önemli SİAD’lardan biri olan TÜMSİAD Gebze Şubesi son yönetim kurulu toplantısında aldığı karar ile her yıl protokole verdiği iftar yemeklerini iptal etti. Gebze TÜMSİAD yönetimi Gebze Bölge protokolüne verdiği iftar yemeği programlarını iptal ederek iftar yemeği bedelini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Uluslar arası yardım kuruluşu Beşir Derneği işbirliği ile ihtiyaç sahiplerine ulaşacak olan Gebze TÜMSİAD ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek. Bu kararın diğer kuruluşlara da örnek olması dilendi. 
banner982
Anahtar Kelimeler
Şatafattan Kaçalım!
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
bilal kaymakçı 8 yıl önce

İnşallah örnek olarak hayırlara vesile olur düsünenlerden allah razı olsun

banner376

banner375

banner377

banner981

Bi Dünya Eğlence ile yaşanan 23 Nisan sevinci
Büyükşehir’in minik dostları için hazırladığı etkinliklerin ilk gününde birbirinden renkli etkinlikler...

Haberi Oku