GÜNDEM:
Satrancın Ustaları Gebze'deydi

02 Aralık 2016 Cuma 16:09

 Gebze Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen 2016 Türkiye Satranç Şampiyonası'nda birinci Mert Erdoğdu, ikinci Mert Yılmazyerli, üçüncü de Ege Köksal oldu. Şampiyon satranç ustası ödülünü Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in elinden aldı. Birinciye 7 bin 500 TL, ikinciye 5 bin, üçüncüye ise 4 binTL para ödülü verilen Türkiye Satranç Şampiyonası’na ülkenin farklı şehirlerinden 14 sporcu katıldı. 

PROTOKOL TAM KADRO 

Şampiyonanın finaline Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Soba, belediye başkan yardımcıları Nilay Ayran, Sadık Albayrak, Engin Güzel, belediye meclis üyeleri, Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürü Muzaffer Çimtımar, Kocaeli Amatör Kulüpler Başkanı Murat Aydın, sporcular ve satranç severler katıldı. 

SPORCULAR BİZİM DEĞERİMİZ 

Finalde konuşan Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürü Muzaffer Çimtımar organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Çimtımar, “Şampiyonaya katılan burada bulunan tüm sporcularımız bu ülkenin birer değeridir ve ay yıldızlı bayrağımızı her zaman dalgalandıran insanlar. Ben bütün sporcularımızı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.

DÜNYA ŞAMPİYONASINI ARATMADI

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay konuşmasına, organizasyona ev sahipliği yapan Gebze Belediye başkanı Adnan Köşker’e teşekkür ederek başladı. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tulay, “Bir güzel organizasyonu daha tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gebze’den kendi evimizde hissetmenin duygusuyla ayrılıyoruz. Bu bizler için çok önemli. Bu gün burada Türkiye’nin 14 güzide sporcusu 13 tur boyunca çok güzel maçlar çıkardılar. 

EVİMİZDE HİSSETTİK 

Öylesine güzel maçlar çıktı ki nerdeyse Dünya Şampiyonasını gölgede bıraktıracak maçlar çıktı. Kendimizi evimizde hissettik gerçekten Kocaeli bölgesinin bize verdiği destekler bizler için çok önemli. Ben desteklerinden ötürü Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanım İbrahim Karaosmanoğlu’na ve ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’e bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. 

SATRANÇLA ERKEN YAŞTA TANIŞIN

Ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker satranca verdikleri öneme değindi. Başkan Köşker, “13 gün önce başlamış olan yine büyük bir etkinliği tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Satranca önem veriyoruz ve bu tür müsabakalara katılabilecek gençleri yetiştirmeyi hedefliyoruz. Satranç gerçekten insanın kişisel gelişiminde çok önemli bir yere sahip. İnsanın geleceğe bakışını değiştiren, muhakeme gücünü arttıran bir spor. Gebze Belediyesi olarak kurmuş olduğumuz Ana Okulu Üniversitesi’nde 5 yaşındaki çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz. 5 yaşındaki çocuklara verdiğimiz bu eğitimlerde satranç önemli bir yerde. İstiyoruz ki çocuklarımız satrançla erken yaşta tanışsınlar. Zeka gelişimlerinde önemli bir yaşta olan çocuklarımızın zeka gelişimlerinde satrancın olumlu sonuçlar vereceğine inanıyoruz. 

BÜTÜN OKULLARA SATRANÇ SINIFI

Bu kapsamda Gebze’mizdeki bütün okullarımızda satranç sınıfları açmayı hedefliyoruz. Federasyonumuzla birlikte 2017 yılında tespit ettiğimiz okullarda bu sınıfları açacağız. Ayrıca insanlar üzerinde algı oluşturabilmek için parklarımıza da satranç figürleri yerleştireceğiz. Ben burada yarışan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Hepsinin başarılarının devamını diliyorum” dedi.

SATRANÇ EĞİTİMİNE ÖNEM VERİLMELİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. Başkan Karaosmanoğlu, “Satranç bir zeka sporudur. Satranç bize oturarak ta spor yapılabildiğini gösterdi. Eskiden padişahların, devlet adamlarının çocuklarına özel satranç eğitimleri verilirmiş. Çünkü satranç insanın zekasını zorlayan ve geliştiren bir spor bu sebeple satrancı destekliyoruz. Kocaali’deki ilkokula başlayan bütün çocuklarımıza Federasyonumuzla birlikte satranç takımları verdik ve organizasyonlar yaptık. Benim arzum okullarda satranç eğitimine daha fazla önem verilmesini arzu ediyorum. Çükü çocukları seviyorum, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocukların gelişimleri bu yüzden çok önemli” şeklinde konuştu. 

BİRİNCİYE ÖDÜL BAŞKANLARDAN

Protokol konuşmalarının ardından Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay protokol üyelerine fidan dikimi sertifikası taktim etti. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker de Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay’a, Gebze Belediyesinin “Güzel Gelecek” logolu plaketini hediye etti. Ardından dereceye giren sporculara hediyeleri ve kupaları taktim edildi. Şampiyonanın Birincisi olan ve Türkiye’yi Avrupa Bireysel Satranç Şampiyonasında temsil edecek olan Mert Erdoğdu’ya birincilik kupasını Kocaeli büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker birlikte taktim etti. Program protokol üyeleri ve sporcular ile çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku