GÜNDEM:
Savunma Bakanı Işık ve TRT Genel Koordinatörü Kışlakçı ne dedi?

04 Aralık 2016 Pazar 16:03


 

Hafta sonu iki önemli toplantıya katıldım. Türkiye’nin çok önemli günler yaşadığı bu dönemde gerek Devlet Adamlarının ve gerekse uzmanların konuşmalar yaptığı toplantıları kaçırmamaya çalışıyorum. Sadece Türkiye değil, dünyada çok önemli olaylar oluyor. Amerika’da Trump gibi bir isim Başkan seçilirken, Avrupa ülkelerinde ise milliyetçiliği ön plana çıkarak liderler ve siyasiler seçim kazanıyor. Bu durum ise Türkiye’ye farklı şekilde yansıyor.

    Türkiye’nin etrafında yıllardan beri savaş devam ediyor. Ukrayna, Gürcistan, ırak ve Suriye’de ki savaşlar Türkiye’nin ne kadar önemli günlerden geçtiğini göstermekte. Son 5-10 yıl içerisinde bu ülkelerde başlayan ve halen etkisi devam eden korkunç savaşlar yüzünden Türkiye tarihi günler yaşıyor.

   Türkiye ve dünyanın tarihi günler yaşadığı bu dönemde hafta sonu iki önemli toplantıya katıldım. TRT Arap’ın genel koordinatörü Anadolu Ajansı’nın Orta Doğu ve İslam ülkeleri masası şefi değerli arkadaşım Turan Kışlakçı beyin Kocaeli Müsiad’ın düzenlediği toplantısına katılarak Sayın Kışlakçı’yı dinledim. Gerçekten çok önemli şeyler anlattı. Devri Alem programlarında izlediğini söyleyen Sayın Kışlakçı, 2017 yılının ülkemiz için zor ve sıkıntılı geçeceğini söyledi. Sayın Kışlakçı ile yaptığımı özel söyleşi de ise Orta Doğu ve İslam ülkelerinin fikir ve kültür adamlarının üye olduğu İslam Ülkeleri Fikir topluluğu adı maltında bir dernek kurduklarını, bu dernekle bilimsel araştırmalar yaptığını söyledi. Sayın Kışlakçı’nın özetini sizlerle paylaşıyorum. 

TURAN KIŞLAKÇI İLE CANLI YAYIN

TRT Arapça Genel Koordinatörü Turan Kışlakçı’nın konuşmacı olarak katıldığı MÜSİAD Kocaeli şubesinin toplantısını takip ettim. Çok güzel geçen toplantıda Türkiye'nin içinde bulunduğu durum ve Ortadoğu ülkelerinde yaşanan gelişmeler konuşuldu. Türkiye üzerinde çok büyük oyunlar planlandığını, Suriye ve Irak’ın emperyalist ülkeler tarafından paylaşılmaya çalışıldığını söyleyen Kışlakçı dünya ülkelerinde büyük krizlerin yaşandığını açıkladı.

2017 yılının Türkiye için sıkıntılı geçeceğine dikkat çeken Kışlakçı’ya program sonrası Devri Alem Belgesel TV programı belgeselleri ile kitaplarımızdan hediye ettik. Belgesel Haber Ajansı Kışlakçı’nın konuşmasının bir bölümünü canlı olarak yayınladı. Yayını Belgesel Haber Ajansının facebook sayfasından izleyebilirsiniz

MİLLİ SAVUNMA BAKANI IŞIK’TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Hafta sonu Gebze 2 bakana ev sahipliği yaptı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Faruk Özlü ve Milli Savunma Bakanı Sayın Fikri Işık Gebze Bölgesinde idi. Halef selef olan Sayın bakanlar davetiye de yazılı olmasına rağmen TOSB’da ki toplantıda bir araya gelmediler. TOSB Otomotiv test merkezinde açılışı Bakan Özlü yaparken, Fikri beyin Gebze’de olmasına rağmen temelini attığı tesisin açılışına gitmemesi dikkat çekti. Sayın Özlü, profesörler ve araştırmacıların katıldığı akşam ki yemek toplantısına katılırken, Milli Savunma Bakanı Işık ise Eskihisar’da ki STK’lar buluşmasına katıldı. Bakan Işık burada çok önemli bilgiler verdi. Toplantının ayrıntılarını sizlerle paylaşıyorum:

  Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın katılımı ile AK Parti Gebze teşkilatı tarafından Eskihisar’da düzenlenen Sivil toplum örgütleri ile buluşma toplantısı büyük ilgi gördü.  Gebze bölgesinden çok sayıda STK’nın katıldığı toplantıya bizde GİRİB Yönetimi olarak bizde katıldık.

Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Gebze belediye Başkanı Adnan Köşker, Kocaeli büyükşehir belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman'ın konuşmalarından sonra kürsüye gelen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye, Kocaeli ve Gebze'yi ilgilendiren konular Hakkında ayrıntılı bilgiler verdi

Bakan’dan sonra ilk sözü alan GTO Başkan'ı Nail Çiler Gebze'nin önemli sorunları ile ilgili konuşma yaparak Gebze’nin Büyükşehirli il olması isteği katılımcılardan büyük alkış aldı. Bakan Işık tekrar söz alıp konuya açıklık getirdi. STK Başkan'larının söz aldığı toplantıda GİRİB Başkan'ı Kemal Tokmak’ın Fırat Kalkanı harekatı ve başkanlık sistemi ile ilgili sorusuna Bakan Işık ayrıntılı cevap verdi. Büyük ilgi ve katılımın olduğu toplantıda 15 Temmuz Darbe girişimi ile ilgili fotoğraf sergisi de büyük ilgi gördü.

  Bu toplantılar gerçekten çok önemliydi. Tarihi günler yaşıyoruz. Ülkemiz bu sıkıntıları umarım başarıyla atlatır ve ülkemizin, milletimizin menfaatine uygun adımlar atılır. 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Büyükşehir ihalesine rekor katılım
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2024 Yılı Kocaeli Geneli Özel Eğitim Sınıfları Tadilatı için ihale...

Haberi Oku