banner1006
GÜNDEM:
Şehit Öğretmenler Anıldı

24 Kasım 2017 Cuma 14:36

SDKM’de saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program, İzmit Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü folklor ekibinin gösterisi ile sürdü. Daha sonra yeni öğretmenler adına Elif Ademoğlu, emekli öğretmenler adına ise Nurcan Çandır konuşma yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik’in konuşmasının ardından, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın günün anlam ve önemine binaen mesajı okundu. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy protokol konuşmalarını gerçekleştirdi. Konuşmalarının ardından şeref ve hizmet belgelerinin verilmesinin ardından, yarışmalarda derecelere giren öğrencilere ödülleri verildi.

protokol-2-001.jpg

İL PROTOKOLÜ YER ALDI

Programa, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve Hülya Aksoy, AK Parti Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz ve Radiye Sezer Katırcıoğlu, CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve Haydar Akar, Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Kocaeli Büyükşehri Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,  Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Adet Komisyonu Başkanı Muhittin Paça, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik,  MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, öğretmenler, davetliler ve basın mensupları katıldı.

ÖĞRETMENİN YERİ DOLDURULAMAZ

İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, “24 Kasım Öğretmenler günü başöğretmenliği kabul buyurduklarının yıl dönümüdür. Bugün terörün menfur saldırılarına hedef olan, depremlerde canlarını yitiren nice öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anma günüdür. İlk emri oku olan yüce dinimizin öğretmeni anne baban sonra ilk eli öpülecek olan kişi olarak öğretmenler gösterilmiştir. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de gelişmişlikte ve çağdaşlıklara öğretmenler vardır. Öğretmen yeri doldurulamazdır. Eğitimin ana unsuru onlardır. Bu saygın mesleği yüceltmek için seviniz. Mesleğini seviniz, çünkü öğretmen sevgide yürek erdemde insanlıktır. Öğretmen ileridir, bilgidir ve bilime olan inançtır” dedi.

img_8126.jpg

ÖĞRETMEN ANNEDİR BABADIR

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “10 yıl öğretmenlik yaptık ama bırakmadım hala öğretmenim. Öğretmenler odasının çayını içmeyi özlerim. Öğrenciler bizim umudumuz gelecek dünyamızın garantisi. Gerçekten son derece sevgi dolu ve umut veren öğretmenler oldukça ve umudu, sevgiyi aşkı enjekte edebilirse bilgi zaten gelecektir. Çocuğa değer vereceğiz ne kadar farklı olursa olsun bunu yapacağız. Öğretmen annedir, babadır, abladır, abidir ve karşında ki öğrencisini bu anlamda tanıyorsak gerçek öğretmenliği yapmış oluruz” diye konuştu.

ÖĞRETMEN DEĞİŞİM VE GELİŞİMİN ANAHTARIDIR

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’da “Bu anlamlı günde toplumların huzurları olarak kabul edilen ve hedeflere ulaşabilmek için önünde ki engelleri aşan öğretmenlerimize teşekkür ederim. Siz sevgili öğretmenlerimizin katkısı toplumun huzuru için çok büyüktür. Cumhuriyetimizin geleceğini emanet ettiğimiz yeni nesillerimizi, bilgili, donanımlı ve açık fikirli olarak yetiştirmek önem arz etmektedir. Dünyanın ne kutsal mesleklerinden olan saygın mesleklerin başındadır. Dolayısıyla öğretmenlerimizin geçmişte olduğu gibi değişim ve gelişimin anahtarı konumundadır. Öğretmenlerimizin bizi hayata hazırlayan en değerli rehberlerimizdir” ifadelerini kullandı.

img_1490.jpg

ŞEHİT ÖĞRETMENLER UNUTULMADI

Hain terör örgütü PKK tarafından şehit edilen öğretmenlerin isimlerinin tek tek okunduğu programda Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın’ın sosyal medya hesabında paylaştığı ‘Magusa Limanı’ şarkısı seslendirildi.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Öğretmenler arası ‘Anı’ yarışmasında Birinci Körfez İmam Hatip Ortaokulu Öğretmeni Fatih Tekinkaya, ikinci Derince Zehra Emine Öçgüder Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Gülşah Gaygunuz, üçüncüsü ise Körfez General Edip Bayoğlu Okulu Abdülkadir Kadıoğlu oldu.  Liseler arası kompozisyon yarışmasında ise Birinci Darıca Öğretmen Fusün Erdemir Mesleki Teknik Anadolu Lisesinden Özge Gelgeç, ikinci Gölcük Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Özlem Sivil, Gebze Kanuni Sosyal Bilimler Lisesi’nden ise üçüncü Damla Akyüz oldu. Son olarak Ortaokullar arası ‘Slogan’ yarışması bünyesinde Birinci Körfez Emlak Konut Ortaokulu’ndan Barış Mert Akıllılar, ikinci Gebze Dumlupınar İmam Hatip Ortaokulu’ndan Enes Kurt, üçüncü Kartepe İmam Hatip Ortaokulu’ndan Zeynep Beşer oldu.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Pusula Gençlik ve Düşünce Derneği Başkanı...
Kocaeli Pusula Gençlik ve Düşünce Derneği 7. Olağan Kongresi’nde yeni başkan Ayhan KILIÇ oldu. Kılıç...

Haberi Oku