Başta Çanakkale şehitleri olmak üzere bir çok cephede şehit olan Mehmetçiklerle ilgili haberler yazmakta, belgeseller çekmekteyiz. Bu çalışmalarımızı siyasi ve sosyal rant için değil, şehit ve gazi torunu olarak dedelerimin şahsında aziz şehitlerimize vefa borcumuzu ödemek için yapıyoruz. Bu konuda 20 yıldan beri belgeseller çekerek kamuoyu oluşturmaya devam ediyorum. 
Birinci Cihan Harbi’nin 100. Yılı dolayısıyla Kocaeli bölgesinde şehitliklere yönelik etkinlikler düzenlendi. Gençlerimize tarih bilinci verilmesi açısından Büyükşehir Belediyesi’nin ve Gebze Belediyesi’nin etkinliği önemliydi. Büyükşehir Belediyesi’nin Beylik Dağı’nda  ki öğrencilerle birlikte şehitler için dikilen fidanlar inanıyorum bir çok belediyeye örnek olacak. Öğrencilerin büyük bir heyecanla ve adeta Çanakkale ruhu içerisinde 1,5 kilometre yolu yürüyerek, Beylik Dağı’nda ki 630 Çanakkale şehidi için diktikleri fidan gerçekten önemliydi. Bu tarihi anı Devr-i Alem programı olarak belgeselleştirdik. Büyükşehir Belediye Başkanı başta olmak üzere, ilçe belediye başkanları ve diğer yetkililer ile görüşmeler yapıp, fidan diken öğrencilerin görüşlerini aldık. Şehitler için fidan dikme törenine katılan öğrenciler adeta piknik havası içerisinde fidanları dikerken, mutluluk ve heyecanları gözlerinden okunuyordu. Çoğu kız öğrenci kürek ve kazmalarla fidanların dibine toprakları koyup, ellerinde ki şehit Mehmetçiklerin isimlerini fidanların dibine yerleştirmeleri heyecanı görülmeye değerdi.
Bu anlamlı organizasyon uzun bir çalışmanın ürünüydü. Geçtiğimiz aylarda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın İbrahim Karaosmanoğlu’nu ziyaret edip, söz konusu projemizi açtığımızda, projeye tam anlamıyla destek olup her ilçede şehitlik parkı kurulması için, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı’na gerekli talimatı verip çalışmalar başlattı. Bu törenin de Gebze’den başlatılmasını istedi. Perşembe günü Beylik Dağı’nda tarihi bir olaya şahitlik yapıp, şehitlerin fidanda yaşatılması için kampanya organize edildi. Projemiz başarı ile hedefe ulaştı. Bu projenin gerçekleşmesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın İbrahim Karaosmanoğlu, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ve diğer yetkililere minnet ve şükran borcumuz var. 
Gebze Belediyesi’nin Çanakkale Sempozyumu!
Fidan dikme töreninden sonra Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen Çanakkale Şehitleri sempozyumuna katıldım. Salon öğrencilerle doluydu. Birbirinden önemli akademisyenler Çanakkale Savaşları ile ilgili akademik bilgiler veriyorlardı. Ancak öğrencilerin konuşulanlara ilgisizliği, ayrıca alkışlarla konuşmacıların sözlerini kesme girişimleri gerçekten üzücüydü. Keşke öğrenciler bu salona zorla getirilme yerine, arzuları ile gelmek isteyenlere bu fırsat sunulsaydı. Belediye Başkanı Sayın Adnan Köşker’in sempozyuma katılan öğrencileri Çanakkale Şehitliği’ne götürme sözü çok önemliydi. İnanıyorum bu gençler şehitlikleri gördüğünde konuşulanların ve sempozyumun ne kadar önemli olduğunu anlayacak. 
Sempozyumdan sonra bildiri sunan akademisyelerle Gebze Meydanı’nda kısa bir belgesel çekimi yaparak sempozyumun değerlendirilmesini istedim. Akademisyenler Gebze halkının ilgisizliğinden ve öğrencilerin duyarsızlığından yakındılar. Keşke Gebze bölgesindeki sivil toplum örgütleri ve özellikle öğrenciler yerine tarih öğretmenleri sempozyuma katılsaydı. En önemlisi sempozyuma Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi’nden akademisyenlerinde katılımı sağlanarak, sempozyuma üniversite öğrencilerinin dikkati çekilebilseydi. Gebze ve Kocaeli Üniversiteleriyle, Kocaeli Valiliği, Belediye ve Kaymakamlıklar mutlaka iş birliği yapmalı. Bu tür tarih çalışmalarını öncelikle bölgemizdeki üniversitelerle gerçekleştirmelidirler. 
Beylik Dağı, Şehit Dağı oluyor!
Beylik Dağı’nda ki öğrencilerin şehitler için fidan dikme heyecanı tüm belediyelere örnek olmalı. Beylik Dağı artık Şehitler Dağı olarak anılmalı. Yapılan törenle ilgili gazetemizin manşetinde yer alan haberi özetle sizlerle paylaşırken, www.kocaeligebze.tv adresinde ki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu röportajını, http://kocaeligebze.tv/v/39847/smail-kahramanla-canli-makale---kocaeli-buyuksehir-belediyesi-ve linkinden ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi için hazırladığımız Çanakkale Belgeseli’ni; http://kocaeligebze.tv/v/39749/anakkale-belgeseli---kocaeli-buyuksehir-belediyesi#.VRVZg_msWSo adresine tıklayarak izleyebilirsiniz.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ‘Şehitler fidanda yaşasın’ kampanyasıyla Gebze Beylik Dağı’nda 630 fidan dikti. Dikilen her fidana Çanakkale’de şehit olan Kocaelililerin isimleri verildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ‘Şehitler fidanda yaşasın’ kampanyasıyla Gebze Beylik Dağı’nda 630 fidanı toprakla buluşturdu. Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında, Çanakkale Savaşı’nda şehit olan Kocaelililerin isimlerinin verildiği fidan dikme törenine, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, ilçe belediye başkanları ve AK Parti İlçe Başkanları , Gazetemiz kurucusu ve Devr-i Alem program yapımcısı İsmail Kahraman katıldı.
İSMAİL KAHRAMAN BİLGİ VERDİ
Anadolu İmamhatip Kız Meslek Lisesi önünde yapılan törende konuşan Devr-i Alem program yapımcısı ve Gazetemiz kurucusu İsmail Kahraman, Çanakkale Savaşı ve diğer cephelerde yaşanan savaşlar hakkında katılımcılara bilgi verdikten sonra; ‘Hemen yanı başımızda Gaziler Dağı var. Burası savaşlarda karargâh olarak kullanıldığı için ismi Gaziler Dağı olarak kalmış. Bugün fidan dikeceğimiz Beylik Dağı’da Şehitler Dağı olmasını arzu ediyoruz’ dedi.
KÖŞKER, SEMPOZYUMU ANLATTI
Konuyla ilgili konuşma yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker; ‘Çanakkale şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Biz bu projeyi Gebze’de hayata geçirdiği için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Gebze Belediyesi olarak geçtiğimiz gün Gebze’de bir program düzenledik ve Gebzelilere ‘Bir nefes Vatan’ programıyla Çanakkale Şehitleri’nin dilinden mektup dağıttık. Yine dün Bir çok üniversiteden akademisyenlerin katılımıyla sempozyum düzenledik. Hepsini bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum’ dedi.
BOL BOL AĞAÇ DİKSİNLER 
Yaptığı konuşmada Çanakkale’nin önemine değinen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu gazetemize özel yaptığı açıklamada; ‘Şehitlerimiz fidanda yaşayacak. Biz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak zaten ağaç dikme kampanyaları düzenliyoruz. Fakat bugün diktiğimiz ağaçların üzerinde şehitlerimizin ismi yer alacak. Bu bizi ayrıca memnun ediyor. Tüm belediye başkanlarıma önerim bol bol ağaç diksinler’ dedi.  

Sonuç olarak, geçtiğimiz gün iki önemli program Gebze’de yapıldı. Bu programların Türkiye’de ki diğer belediyelere örnek olmasını diliyorum. Ayrıca Çanakkale gibi, özellikle Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler için Kocaeli’yi tanıtma programları ve sempozyumları da düzenlenmeli diye düşünüyorum.



banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981