banner1024
GÜNDEM:
Şeker'in kanun teklifi kabul edildi

19 Kasım 2018 Pazartesi 17:23


Çevre Komisyonu’nda görüşülüp kabul edilen kanun teklifi ağırlıklı olarak 2872 sayılı Çevre Kanunu, 3194 sayılı İmar Kanunu ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesine İlişkin Kanunlarda değişiklikleri içermekle birlikte Çevresel kirliliğe sebep olabilecek uygulamaların denetimi açısından mevzuata uygunluğun ve karşılaşılan sorunların çözümü noktasında mevzuatta düzenleme yapıyor

Özellikle 1950’li yıllardan sonra hızlı bir şekilde sanayileşmeyle birlikte Türkiye’de ciddi anlamda çevrenin ihmal edildiğini hatırlatan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, “  6 arkadaşımızla birlikte vermiş olduğumuz ve daha çok çevre ile ilgili konuları kapsayan kanun teklifimiz 6306 Sayılı Kentsel Dönüşüm Yasası’nı da kapsayacak şekilde 32 maddelik bir değişik öngörüyor. Maden aramaları hususunda kamuoyunda bilinen birçok yanlışın daha açık bir şekilde düzenleneceği kanun teklifimizde ayrıca egzoz kontrollerinde tekniğine uygun olmayan, çevreye zararlı egzoz gazı çıkaran araçlarla ilgili bir ceza düzenlemesi var. Diğer taraftan 3194 sayılı İmar Kanunu'nda birkaç değişikliğimiz olacak. Özellikle yeni yapılan imar planlarında topoğrafik yapısı ve arazi eğimi dikkate alınarak şartlar eğer uygunsa mutlaka imar planlarında bisiklet yollarının konulması öngörülüyor, mecburiyet getiriliyor; eğer arazi bisiklet yolu yapılamayacak konumda ise o zaman da bunun yerine yürüyüş yollarının konulması öneriliyor.” dedi.

Kanunda yapılan düzenleme ile kentsel dönüşüm kapsamında aynı kişinin birden fazla kirada dairesi varsa her birisi için kira alabilme imkanı getiriliyor.

Riskli bölgelerde yapım işini üstlenen yapı müteahhidine bina tamamlama sigortası yaptırması ve belirlenen teminat ve şartları sağlaması zorunlu hale getiriliyor.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku