banner1024
 1 Kasım tarihinde en önemli ve stratejik seçimlerinden birini geçiren Türkiye, yine en ilginç seçim sloganı ile karşı karşıya kalmıştı.
Bu slogan Milliyetçi Hareket Partisi’ne aitti ve sözlerde, “Sen bilirsin Türkiye” cümlesi kullanılmıştı. Slogan açıklanır açıklanmaz sosyal medya da gündem oldu. Hakkında birçok karikatür çizildi. Alanında uzman kişiler sloganı uzun uzun yorumladı. 
Akılda kalma amacına ulaşan slogan, algı amacına bir türlü ulaşamamış, Milliyetçi Hareket Partisi anlam kargaşası olan bir slogan ile seçim kampanyasını yürütmüştü. Seçim sonuçları da MHP’liler için anlam kargaşası oluşturmuştu. Birçok partili seçim sonuçlarına tıpkı slogan gibi anlam verememişti. Çünkü MHP 5 ayda ciddi bir düşüş yaşamıştı…
Ortaya bir marka koymak istiyorsanız, sloganını iyi seçmeniz ve pazarlamanız, girdiğiniz bir yolda başarılı olmadıysanız da bunun nedenlerini iyi sorgulamanız gerekir.
1 Kasım seçimlerini anlam kargaşası içerisinde geçiren Milliyetçi Hareket Partisi’nde bugün ‘değişim’ sesleri yükseliyor. Bu iş böyledir, ya takım büyük bir revizyona uğrayarak başarıya ulaşır ya da yeni bir teknik direktör görevi devralır.
MHP kadrodaki revizyonları yıllardır zaten yapıyor. Ne kadar başarılı sonuç aldığı da açıkça ortada… Şimdi bir lider arayışı içerisinde olunmalı diye düşünen partinin önde gelen isimleri gayet de güzel düşünmüşler.
MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli gerçekten kaliteli bir insan. Kendisi ile geçmişte bir iki kez kısa sohbet etme imkanım olmuştu. Beyefendi kişiliği, dürüstlüğü ve devlet adamlığı ile birçok siyasetçiye örnek olacak bir kişi. Öyle ki geçtiğimiz haftalarda Gebze’de ameliyat olmasının ardından hastane masraflarını, Meclis Sağlık Giderleri veya Emekli Sandığı gibi kurumlar yerine kendi cebinden ödemesi de bunu gösteriyor. Ya da 1999 yılında Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptığı dönemde mesai saatleri dışında ve hafta sonları program olsa dahi makam arabasını kullanmaması da buna örnek olarak gösterilebilir.
Fakat tüm bu güzellikler MHP’yi iktidar yapmaya yetmedi. MHP’nin yeni bir lidere ihtiyacı olduğu çok açık. Tabi ki MHP’liler, “Biz davamızın bekçisiyiz, lider eleştirilemez” gibi bir algı içerisinde olmazsa…
Bir davanın siyasette başarıya ulaşması için o davanın iktidar olması gerekir. Meclis dışında kalan ‘dava’ partilerine bir bakar mısınız?… Neredeler? Kaç kişiler?
MHP’nin iktidara giden yolu lider değişikliğinden ve Meral Akşener’den geçer… Göz göre göre, “Yok kardeşim, bizde lider eleştirilemez” diyorsanız…
Sen bilirsin MHP!!!
 
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981