GÜNDEM:
Sivrisineklere geçit yok

04 Ağustos 2015 Salı 12:19

 Vektör mücadelesinde son teknoloji cihazlar kullanılıyor. Sivrisinek mücadelesinde karada ve suda hareket edebilen 8x8 ATV adı verilen araç kullanılıyor.  Yapılan tüm çalışmalarda kullanılan araç ve ekipmanın modernizasyonu periyodik olarak yapılıyor. Bu sayede yaz döneminde her ay ortalama 9 bin ahır ve gübrelikte karasinek ve kene mücadelesi gerçekleştiriliyor. Yılda yaklaşık 10 bin hektar sulak alanda larva uygulaması yapılıyor. Bu araçlarla dereler, göller, bataklıklar ve sazlıkları gibi en zor alanlarda düzenli bir ilaçlama yapılıyor
ÜREME ALANLARI HEDEF ALINIYOR
Yaz dönemi boyunca vektör üreme potansiyeli olan alanlarda gerçekleştirilen larva ve ergin ilaçlamalarına ilaveten kış aylarında da soğuktan korunmak amacıyla yer altı sistemlerinde sığınan erginlerle mücadele amacıyla alt yapı sistemlerinde ilaçlama uygulamaları gerçekleştiriliyor. Termal fog denilen cihazlarla sıcak sisleme - dumanlama yöntemlerinin de kullanıldığı kış uygulamalarıyla yaz dönemi için ön hazırlık yapılarak ve üreme alanlarının kontrolü hedefleniyor. Haşere ve kemirgenlere yönelik olarak da yine yer altı sistemlerinde uygulamalar gerçekleştiriliyor.
VATANDAŞLAR UYARILIYOR
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bahçe sulaması gibi amaçlarla biriktirilen yağmur sularının başlıca üreme alanlarından biri olduğu belirtilerek larva üremesi tespit edildiğinde bu bidon, kovaların boşaltılması gerektiği vurgulandı. Bu durum biriktirilen suyun ne kadar süre ağzı açık olarak saklandığı ile ilgili olarak değişkenlik gösterebildiği belirtildi. Bahçe gibi açık alanlarda biriktirilen atık lastiklerde larva oluşumuna uygun alanlar, atık lastiklerin iç alanında biriken az miktarda su çok miktarda sivrisineğin üremesine neden olabiliyor. Karasinek mücadelesinde ise ahırların temizliğinin düzenli olarak yapılması ve gübreliklerin sınırlı alanlarda biriktirilmesi önem taşıyor.

banner982
Anahtar Kelimeler
Sivrisineklere Geçit Yok
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku