banner1024
GÜNDEM:
Son misafir öğrenciler de ülkelerine uğurlandı

25 Nisan 2018 Çarşamba 14:05

   Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali sona ererken geriye güzel hatırlar kaldı. Kocaeli ’ye gelen dünya çocukları, festival süresince Türk aile ve arkadaşlarına misafir oldular. Dünya barışının gözler önün serildiği festivalde son olarak TBMM Ortaokuluna misafir olan Moldovalı öğrenciler, ülkelerine dönmek üzere ayrıldılar.

 

HÜZÜN VE MUTLULUK BİR ARADA

23 Nisan Çocuk Festivali için ülkemize gelen misafir ülkelerden olan Moldovalı çocuklar, TBMM Ortaokulu ailelerine konuk olmuştu. Türk aile ve arkadaşlarından ayrılmakta zorlanan Moldovalı çocuklar ülkelerine dönmek üzere hazırlık yaparken duygulu anlar yaşadılar. Birbirlerine sıkıca sarılarak tekrar görüşme temennilerinde bulunan çocuklar, iletişim bilgilerini de paylaştılar, bol bol fotoğraf çekildiler.  Sadece çocuklar değil veliler de ayrılığın hüznünü yaşadılar.

 

DOĞU GUTALI ÖĞRENCİLERE BİLGİSAYAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Çocuk Festivaliyle 41 ülkeden 1000 çocuk, Kocaeli’nde misafir edildi. Her kültürden ve her dinden ülkelerin katıldığı festival bir şenlik havası içerisinde geçerken, misafir ülkelerden Moldovalı öğrenciler son olarak ülkelerine uğurlandı. Ayrıca festival kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, zor günler geçiren Suriye Doğu Gutalı öğrencileri de misafir etti. Karaosmanoğlu Doğu Gutalı öğrencilere bilgisayar hediye etti.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Bi Dünya Eğlence ile yaşanan 23 Nisan sevinci
Büyükşehir’in minik dostları için hazırladığı etkinliklerin ilk gününde birbirinden renkli etkinlikler...

Haberi Oku