GÜNDEM:
TAMP-Kocaeli afet müdahale

22 Mayıs 2018 Salı 10:33

 TAMP-Kocaeli Afet Müdahale Planındaki hizmet gruplarının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen saha uzantılı masabaşı tatbikatı, Vali Yardımcısı Osman Ekşi başkanlığında yapıldı. 

Kocaeli Vali Yardımcısı Osman Ekşi’nin açılış konuşmasıyla başlayan tatbikat, AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul’un katılımcıları tatbikat detayları ile ilgili bilgilendirmesiyle devam etti. Tekoğul, tatbikatta Arama Kurtarma, KBRN, Sağlık, Yangın ve Barınma hizmet gruplarının saha aksiyonlarını gerçek zamanlı olarak icra edeceklerini ve bu aksiyonların canlı yayınla masabaşı ortamına aktarılacağını ve izleneceğini anlattı. Saha aksiyonlarına Beslenme, Haberleşme ve Enerji hizmet gruplarının da lojistik destek verdiğini vurgulayan Tekoğul, saha aksiyonlarında görev alan Donanma Komutanlığına, İl Sağlık Müdürlüğüne, İtfaiye Dairesi Başkanlığına, BTK’nın Kocaeli temsilcisi Türk Telekom İl Müdürlüğüne, SEDAŞ İl Müdürlüğüne, Kızılay Şube Başkanlığına, UMKE, AKUT ve İzmit Belediyesi Arama Kurtarma ekiplerine özellikle teşekkürü borç bildiklerini söyledi. 
Konuşmasında, diğer hizmet gruplarının sıkıştırılmış zamanlı ve görev tanımlarına uyarlı masabaşı senaryolarını takdim edeceği bilgisini de veren Tekoğul, her yıl güncellemelerle, afet planlama eğitimleriyle ve tatbikatlarla TAMP-Kocaeli Planının işlevselliğini sağlamaya dönük çalışmaları yürüttüklerini sözlerine ekledi. 
Tekoğul’un konuşmasından sonra AFAD Planlama ve Zarar Azaltma Şube Müdürü Canan Güçlü’nün koordinesinde tatbikatın icrasına geçildi. 
Başiskele İlçe sınırlarında saat 20.30’da 6.3 büyüklüğünde ve 16 km derinlikte meydana gelen deprem sonrası yaşanan süreçlerin senaryolaştırıldığı tatbikat, hasarın Başiskele, Kartepe, Gölcük ve İzmit İlçelerinde yoğunlaştığı öngörüsüyle şekillendirildi.
5 merkezden yapılan canlı bağlantılarla saha aksiyonlarının hizmet gruplarının yöneticilerince izlenebildiği tatbikat, bir buçuk saatte tamamlandı. 
Tatbikat bitiminde Kocaeli Vali Yardımcısı Osman Ekşi, başarıyla ve sorunsuz şekilde tamamlanan tatbikat dolayısıyla Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü başta olmak üzere hizmet gruplarının temsilcilerini kutladı.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku