banner1006
GÜNDEM:
Türk Dünyası 2.Gazeteciler Şura heyeti, Kazan Başkonsolosu ile görüştü

29 Mayıs 2015 Cuma 16:38

Türk Dünyası Gazeteciler Şura heyeti, Kazan T.C.Kazan Başkonsolosluğunu ziyaret etti. Gebze Belediyesi adına Kazan başkonsolosluğunda Teleçe Belediye Başkanına kardeş belediye plaketi verildi. Avrupa Ajansı (AVA) Tataristan/Kazan-Tataristan'ın başkenti Kazan'da devam eden Türk Dünyası 2.Gazeteciler Şura'nın ikinci gününde şuradan özel bir heyet, Kazan T.C.Kazan Başkonsolosluğunu ziyaret etti. Başkonsolos Turhan Dilmaç,  Kazan Başkonsolosluğu binasında Muavin Konsolos Osman Göktürk ile birlikte 28 Mayıs günü öğle saatlerinde heyeti kabul etti. Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu başkanı Menderes Demir,  şurada ödül alan Anadolu Ajansı adına Nedim Kaya, TRT Genel Müdürlüğü'nden Hakan Türkyılmaz, TRT Avaz adına Murat Akkoç, Avrupa Media Gurubu adına İngiltere'den Vatan ÖZ, Avrasya Türk Dernek Federasyonu adına İsmail Cengiz, Avrasya Gazeteciler Derneği Genel Başkanı İsmail Kahraman, AlJazera Türk adına Can Hasasu, Hollanda Türk Federasyonu adına Murat Gedik, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu danışmanı Türer Yener'den oluşan heyeti kabul eden Kazan Başkonsolosluğu bir konuşma yaptı. 
KAZAN BAŞKONSOLOSLUĞUNA RESMİ ZİYARET
Başkonsolos Turhan Dilmaç şunları söyledi: "Tataristan ve Kazan, son dönemde Rusya genelinde ve Tataristan içinde de petrol ve petrol sanayisi ile brilikte güçlü ve gelişen özelliği dikkat çekiyor. Helikopter ve kamyon üretimi var. Türkiye açısından çok etkili yatırımlarımız var. Türkiye'nin Tataristan'da 2 milyar dolara yakın  yatırımı var. Rusya genelinde 10 milyar Türk yatırımı var.  Tatar Cumhurbaşkanı en çok Türkiye'yi ziyaret ediyor. İzmir, Manisa, Denizli ve Ankara'yı ziyaret etti. Mersin, Kocaeli gibi iş çevrelerini ziyaret ediyor. 5 yıldızlı oteli olmayan Kazan'da, Rixos Ultra lüks bir otel yapacak. Rusya Türkiye arasında (ermeni meselesi dışında) ilişkiler çok iyi. Bundan 10 yıl önce denseydi Kazan'da Türk dünyası Türk Gazeteciler Şurası yapılacak diye kimse inanmazdı. Rusya Türkiye arasında sayın Putin ile sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan başkanlığında ortak işbirliği forumu yılda 1 kez yapılıyor. Üst düzey işbirliği kazan da yapılmadı  ve şu an planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu işbirliğine katılması bekleniyor. "
"Kutadgu Bilig'i ortaya cıkaran Ordinaryus Profesör de etkinliklere katılacak. Tatar aydınlarının Türkiyeye yaptığı katkı bilinmiyor veya az biliniyor. Tataristan içinde de az biliniyor. Türkiye Cumhuriyeti kuruluşunda da Tatarların büyük katkısı var. Yusuf Akçura örneğinde olduğu gibi. İlk kadın diplomat Kazan şehrinden Tatar Türkü'dür.''
Türk Dünyası Gazeteciler Şurası devam ediyor. Şura'nın ilk günü 27 Mayıs Çarsamba günü  açılış, panel ve ödül töreni ile başlamıştı. Bağlı bulunduğumuz, Avrupa Medya Gurubu,  dünkü Türk Dünyası Gazeteciler Şurası ödül töreninde basın ödülü ile onurlandırılmıştı.
VATAN ÖZ'DEN BAŞKONSOLOS DİLMAÇ'A İNGİLTERE GAZETECİLİĞİ HAKKINDA BİLGİ
İngiltere'den Şura'ya katılan Avrupa Media Gurubu başkanı Vatan ÖZ, T.C.Kazan Başkonsolosluğu ziyaretinde Başkonsolos Turhan Dilmaç ile görüştü. Öz, Dilmaç, yayın gurubu Avrupa ve İngiltere'deki Türk ve Avrupa basını hakkında bilgi verdi. İngiltere'de yaşayan Türkler ve Türk toplumu ile ilgili bilgiler aktaran Öz, Avrupalı Yurtdışı Türklerinin bağlı bulundukları ülkerde yaşadıkları zorlukları aktardı. Birleşik Krallığa bağlı İngiltere, İskoçya, Galler ve İrlanda'da yaşayan Türklerin bu haftasonu Londra'da ve Edinburg'ta kurulacak seçim sandıklarına oy verecekleri bilgisini veren Vatan Öz, ilk defa Türkiye Genel Seçim heyacanının yaşanacağını dile getirdi."
GEBZE İLE TELEÇE BELEDİYESİ KARDEŞ

T.C.Kazan Başkonsolosu'nda, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ile Teleçe Belediye Başkanı İldus Zarıpov arasında kardeş belediye plaketleri karşılıklı olarak verildi. 

Bilindiği gibi 2014 yılında Kazan 2014 Türk Dünyası Kültür Başkentliğinin resmi açılışı, Kazan Devlet Opera ve Balesi Salonu’nda düzenlenen törenle gerçekleştirilmişti. Tataristan Belediyeler Birliği Başkanı Minsagit Şakirov ile Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in başkanlığında birliğe üye belediye başkanlarıyla değerlendirme toplantısında Teleçe İlçe belediye Başkanı İldus Zarıpov, Kazan Belediyesi Başkan Yardımcısı Lüdmila Andreyeva ve Aktanış İlçe Belediye Başkanı Ramil Harbiyev hazır bulunmuştu. Bu toplantının sonucunda 2015 yılı mayıs ayında T.C.Kazan Başkonsolosu'nda Gebze Belediyesi ile Teleçe Belediyesi arasında kardeş belediye plaketleri karşılıklı verildi. 


banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Pusula Gençlik ve Düşünce Derneği Başkanı...
Kocaeli Pusula Gençlik ve Düşünce Derneği 7. Olağan Kongresi’nde yeni başkan Ayhan KILIÇ oldu. Kılıç...

Haberi Oku