banner1024
GÜNDEM:
Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Uluslararası Marka Haline Geldi

19 Eylül 2018 Çarşamba 09:32

Festivale Destek Veren Kurumlar 

Geniş bir coğrafyaya yayılan ve engin kültüre sahip olan Türk milletinin öz ve kök değerlerini öne çıkarmak maksadıyla Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu olarak yaptığımız Türk Dünyası 3. Belgesel Film Festivali Gala ve Ödül Töreni 02-06 Ekim 2018 tarihinde İstanbul’da gerçekleşecek.
TC Kültür Bakanlığı başta olmak üzere, TİKA, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, Osmaniye Belediyesi, Öz Finans İş sendikası, Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfının desteklediği, Türkiye’den İstanbul, Niğde Ömer Halisdemir, Amasya Üniversiteleri, Azerbaycan’dan Bakü Devlet ve İnce Sanat Medeniyet Üniversitesi, Kazakistan’dan Al Farabi ,Kırgızistan’dan Kırgızistan-Türkiye Manas, Makedonya’dan Fon, KKTC Yakın Doğu Üniversiteleri'nin proje ortağı olduğu TRT, ATV, TÜRKMENELİ TV, Genç TV, MERCAN TV, ORT, KANAL 60 gibi onlarca televizyon kanallarının yayın desteği verdi.   

144  Belgesel Film Katılıyor 

Festival her geçen yıl büyük ilgi görerek uluslarası marka haline geldi. Türk Dünyası Belgesel Film Yarışmasın'a profesyonel ve öğrenci kategorilerinde 145 Film Müracaat etti. 

Seçici Kurul Toplandı  

Belgeselin  proje ortağı üniversite öğretim üyeleri ile profesyonel ön seçici kurul finale kalan filmleri belirlediler. Finale kalan filmler yine 8 ülkeden çok önemli yönetmenlerden oluşan ve jüri başkanlığını Azerbaycan’dan ünlü yapımcı yönetmen, TV Yöneticisi Vagif MUSTAFAYEV’in Başkanlığında 03-04/Ekim/2018 tarihlerinde İstanbul’da toplanarak Türk Dünyası 2018 yılı belgesellerini belirleyecekler.

Finale Kalan Belgeseller Belirlendi 

Finale kalan filmlerin ve Türk Dünyasından önemli filmlerin gösterimleri İSTANBUL Üniversitesi'nin ev sahipliğinde sanatseverler ile 02- 05/Ekim/2018 Tarihlerinde buluşacak.

Dereceye giren filmlerin gala ve ödül törenleri İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Cemil Birsel Konferans salonunda yapılacak.
Türk Dünyası Şölenine Dönüşecek programa büyük ilgi bekleniyor.

Yurtiçi ve Yurtdışında Gösterilecek
 
Daha sonra dereceye giren filmler Türkiye-Niğde, Azerbaycan-Bakü, Kazakistan-Almatı, Kırgızistan-Bişkek, Özbekistan-Taşkent, Makedonya–Üsküp, KKTC Lefkoşa de proje ortaklarımız üniversiteler, sivil tolum Örgütlerinin katkılarıyla sanatseverlere sunulacak.

Festivalle İlgili Ayrıntılı Bilgi
  
Türkdünyası  Belgesel Film  Festivali ile ilgili ayrıntılı bilgileri  TDGF sosyal medya sayfasında ve www.turkbelgesel.org sayfasından alabilirsiniz.

1;
https://drive.google.com/open?id=1ysbx-JAjoiuP7c_EFHltMR0tR62P9TTP
2;
https://drive.google.com/open?id=1gOzufxdIU_dv6-41y7FlIJlJu70AvVVN
3;
https://drive.google.com/open?id=15MB2q4M1m79_-nrHQN3MgNX19fSqEcnJ
4;
https://drive.google.com/open?id=14GCnzvx_WDRSZrn2CEzBNSBUAps18o8t
banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku