GÜNDEM:
Türk Dünyası Yılın Belgeselini Seçiyor

27 Temmuz 2017 Perşembe 15:45

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu’nun düzenlediği Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ve Yarışması’nın 2.’si start aldı. Yürütme Kurulu Başkanı ve Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Başkanı Menderes Demir, Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti’nde (OGC) yaptığı basın toplantısında festival ve yarışmalarla ilgili bilgiler verdi.









Demir, “Yılın belgeselinin seçileceği yarışmada yedi Türk Cumhuriyeti, Özerk Türk Cumhuriyetleri ve Türk toplulukları, yılın Belgesel Filmi’ni seçecekler. Geçtiğimiz yıl birincisi yapılan ve 13 bölgeden 70 filmin katıldığı yarışma sonunda dereceye giren filimler, 5 ülkede 7 gösterim ile seyirciyle buluştu. İstanbul’da 17 Mayıs 2017 tarihindeki basın toplantımızla bu seneki yarışmanın şartnamesini açıkladık. Ayrıca Federasyonumuzun sitesiwww.turkbelgesel.com adresinde de yayınladık. O günden bu yana 12 bölgeden 52 belgesel Film müracaat etti. Festival bu yıl Profesyonel ve Öğrenci diye iki kategoriden oluşuyor. Ödüllerimiz bu yıl geçtiğimiz yıla göre daha iyi. Para ödüllerimizin yanında çeşitli teşvik ödülleri olacak. Profesyoneller kategorisinde 1.’ye 20 bin, 2.’ye 15 bin, 3.’ye 10 bin TL ödül verirken, Öğrenci kategorisinde 1.’ye 10 Bin, 2.’ye 7 Bin, 3.’ye ise 5 Bin TL para ödülü verilecek” dedi.
Yarışmaya katılımların 18 Ağustos 2017 tarihinde sona ereceğini belirten Demir, “Yarışmaya müracaatlar Federasyonun İstanbul’daki irtibat bürosuna bizzat veya posta yoluyla yapılıyor. Katılımcıların geç kalmamaları için biran evvel müracaatlarını bekliyoruz. Bu yıl 30 Eylül 2017 tarihinde İstanbul Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapacağımız Gala ve Ödül töreniyle dereceye giren filmlerin gösterimlerini Türkiye’de İstanbul, Amasya, Niğde (Ömer Halisdemir Üniversiteleri ile Gaziantep’de, Azerbaycan’da Bakü Devlet, Kazakistan’da Alfarabi, Kırgızistan’da Kırgızistan Türkiye Manas, KKTC’de Doğu Akdeniz, Makedonya’da Üsküp Fon Üniversiteleri, proje ortakları gösterimlerinin yanı sıra halk gösterimleri ile seyirciyle buluşturulacak” diye konuştu.



Geçen sene olduğu gibi bu seneki etkinliğe OGC’nin de destek verdiğini ve bundan dolayı teşekkürlerini sunduğu söyleyen Menderes Demir, şöyle konuştu: “Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, TİKA, Yurtdışı Türkler Akraba Topluluğu ve Devletimizin müstesna kurumları, onlarca sivil toplum örgütlerinin desteği ile bu kültürel etkinliği yapıyoruz. Türkiye’nin ve Türk Dünyası’nın en önemli kuruluşlarından TRT Yayın Sponsorumuz. Ayrıca Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı, Anadolu Spor Gazetecileri Federasyonu, Mercan TV, Osmaniyem TV, Aksu TV, BRT TV, Rize TV, Tokat TV, Tek Rumeli TV, Bengü Türk TV, KKTC-Genç TV, Irak-Türkmeneli TV, Gagavuz TV, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan’dan televizyon kanalları yayın sponsorlarımızdır.”



Menderes Demir konuşmasının sonunda “Misyonumuz; Geniş bir coğrafya ile Engin- Müstesna bir kültüre sahip olan Türk Milletinin Güzelliklerini Belgesel Filmle ortaya koyup, önce Türk Dünyası’na, Akraba topluluklarımıza ve nihayet Dünyaya göstermektir” diyerek, belgeselcileri yarışmaya katılmaya davet etti.
Menderes Demir’e OGC’de düzenlediği basın toplantısından dolayı teşekkür eden Başkan İsrafil Avcı, ”Öncelikle cemiyetimizin aynı zamanda eski başkanı olan Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel başkanı Menderes Demir’in bu basın toplantısını burada düzenlemesi bizleri onurlandırmıştır. Biz OGC olarak geçen bu festivalin birinci etkinliğine destek vermiştik. Bu sene de yine cemiyetimiz olarak desteğimizi veriyoruz. Kendisine ve yarışmaya katılacaklara başarılar diliyorum” dedi.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku