banner1006
GÜNDEM:
Türkiye seçime giderken

19 Nisan 2018 Perşembe 12:01

 Türkiye gerçekten bir erken seçim atmosferine girdi. Bu satırları yazdığım saatlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Devlet Bahçeli’nin toplantısı devam ediyordu. Toplantıdan sonra ne çıkacağını ve hangi açıklamalar yapılacağını bilmeden bu satırları yazarak tarihe not düşmek istedim.

Seçime 1,5 yıldan fazla bir süre olmasına rağmen Türkiye’nin seçime gitmesinin olumlu ve olumsuz birçok yanı bulunuyor. Bunları tartışmak artık geride kaldı. Bu yıl bir erken genel seçim var. Bu seçimde Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve milletvekillerini seçecek, seçimler büyük bir mücadeleyle geçecek. İsterseniz geçtiğimiz güne gidelim ve Salı günü grup toplantılarında neler konuşuldu bir hatırlayalım.

BAHÇELİ 26 AĞUSTOS’U ÖNERDİ

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli Türkiye gündemini değiştirecek bir açıklama yaptı. Erken seçim çağrısı yapan Bahçeli, şunları söyledi; "Cumhurbaşkanlığı Sistemi henüz tam devreye girmedi. Türkiye'nin 3 Kasım 2019'a kadar dayanması kolay değildir. 3 Kasım 2019'a kadar ulaşmak her dakika zorlaşmaktadır. Partimiz mahalli idareler seçimleri hariç geçerli olan Cumhur İttifakı vardır. Türkiye'nin bekası açısından Cumhur ittifakının korunması elzemdir. İttifakın başarıyla seçimlerden çıkılması için toplumsal olayların iyi takip edilmesi, atılan adımların verilere göre atılması gerekmektedir. Türkiye'nin, ABD, Fransa, İngiltere ile ilgili kurulan ilişkiler değişime uğramıştır. Ülkemizin cumhurbaşkanlığı sistemine acilen geçmesi acil bir hal almıştır. 31 Mart Mahalli idareler seçiminden sonra neyle muhatap kalacağı belli değildir. Mahalli idareler seçimlerindeki kutuplaşmaların 3 Kasım'a nasıl yansıyacağı az çok malumunuzdur. Bu riski kaynağında kesmek başlıca amacımızdır. Önümüzde 2 seçim vardır. Ya normal tarihi beklenecek. Ya da Milli mecburiyetten dolayı seçimleri erkene çekilecektir. Bilinmelidir ki gerekli uyum yasalarının çıkarılmasının ardından MHP seçimlerin erkene alınmasından yana takdirini kullanmaktadır. 26 Ağustos'un Malazgirt'in yıl dönümünde yeni bir zafer ruhu ile Cumhurbaşkanını seçmeli ve en makul ve mantıklı yoldur. "

ANKARA'DAKİ HIZLI TRAFİK SALI GÜNÜ BAŞLADI

Bahçeli'nin Salı günü yaptığı açıklaması sonrası Ankara'da hızlı bir görüşme trafiği yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup çıkışı, Başbakan Binali Yıldırım ve Grup Başkanvekilleri ile bir araya gelirken, daha sonra Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın odasında da Kahraman ve Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop’un da aralarında bulunduğu kurmaylarıyla bir araya geldi. Bu arada Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesi dikkat çekti. Gül, Bahçeli’nin yanından çıktıktan sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantısına katıldı. Kısa bir süre sonra da kurmaylarıyla değerlendirmesini tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili sorular karşısında, şimdilik bir şey söylemeyeceğini belirtip, Bahçeli ile bugün yapacağı görüşmeyi işaret etti.

Salı günü yaşanan süreç bu şekildeydi. Dünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında görüşme gerçekleştirildi. Bu görüşmenin detayları siyasetin gündeminde oldukça yer tutacak ve tartışılacağa benziyor. Bakalım önümüzdeki günlerde nasıl bir süreç işleyecek. Bekleyip göreceğiz.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku