GÜNDEM:
Türkiye'nin Terör Yuvası Kandil Operasyonu!

13 Haziran 2018 Çarşamba 10:18

 Gazetecilik ve belgeselcilik hayatım boyunca hep Kandil harekâtını yetkililerden dinledik. Ancak Kandil’deki teröristler Türkiye’nin başına bela oldu ve her fırsatta Türkiye’ye saldırdılar, askerlerimizi şehit ettiler. Terörist eylemler yaparak Türkiye’nin güvenliği tehdit ettiler. Bugüne kadar Kandil’den ülkemize sızan teröristlerin ülkemize verdiği zarar ve bilançosu mutlaka çıkartılmalıdır. Kandil’den gelen teröristler, ne yazık ki binlerce Mehmetçik’in şehit olmasına neden oldular.

   Devlet ve Hükümet’in son aldığı kararla Kandil’e Askeri harekat başlatıldı. Devlet ve askeri yetkililer arka arkaya peş peşe açıklamalar yapıyor. Bu satırları kaleme aldığım sırada Genelkurmay Başkanı sayın Hulusi Akar kararlılık mesajı veriyordu. Bir taraftan Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan’ın açıklamaları, Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ ve Bakanların açıklamalarıyla Kandil’in yerle bir edileceği ve Kandil kamplarının tümüyle vurulacağı bildiriliyordu.

   Dünyada acaba hangi ülke Türkiye kadar terör saldırısına muhatap kalmıştır? Gerçekten içten ve dıştan çok büyük saldırılara uğramamıza rağmen, işin en acısı dost ve müttefik bildiğimiz ülkelerden de destek yerine köstek görüyoruz. Bazıları terör örgütlerini de destekliyorlar. Terör insanlığın ortak mücadele etmesi gereken bir sorun. Ama Türkiye terörle mücadele derken dost ve müttefiki bildiğimiz ülkeler destek olmalarına rağmen, Türkiye bildiği yolda karalılıkla ilerliyor ve teröristlere göz açtırmıyor.

Kandil’e son yapılan harekat ve operasyon çok önemli. Türkiye, bu terör yuvasını mutlak bitirmeli, buradan yapılan saldırıları sonlandırmalıdır. Fırat Kalkanı ve Afrin Zeytin dalı operasyonlarının gerçekleştiği bölgeleri, yakından gidip görmüştük. Temennimiz artık Kandil de gündemden acıkmalı ve onlarca yıldır Türkiye’nin başlının belası olan kandil yerle bir edilmelidir.

TERÖR YUVASI KANDİL DAĞI

Kandil Dağı, Zağros sıradağlarının uzantısı bir dağ olup 3587 metre yükseltiye sahiptir. İran-Irak sınırında bulunan dağın büyük kısmı Irak tarafında bulunmaktadır. Kandil Dağı üzerindeki en önemli yerleşim birimleri, dağın doğu yakasındaki İran’a bağlı olan Piranşehir ve batı yamacında bulunan ve Kuzey Irak’ın en büyük şehirlerinden Süleymaniye’dir. Akarsuların derin yarıklar ve vadiler oluşturduğu dağ birçok farklı bitki ve hayvan türüne ev sahipliği yapmaktadır.

   Kandil Dağları, Irak-İran sınırında yer alan ve yaklaşık 1.500 km uzunluğundaki Zagros Dağları'nın bir bölümünü oluşturan sıradağlar. Dağın büyük kısmı Irak tarafındaki Erbil ilindedir. Akarsular tarafından derin olarak yarılan Kandil'i, hem Irak hem de İran bölümünde faylar sınırlamıştır. Dağlık bir yapıya sahip olan arazi çeşitli bitki ve hayvan türlerini de barındırmaktadır. Zirveleri kar ve buzullarla, etekleri meşe ağaçları, alıç, kiraz eriği, kuşburnu, dağ elması, ahlat, üvez vb. yabani ağaçlar ve çayır otlarıyla kaplıdır. Günümüzde PKK tarafından örgütün ana merkezi olarak kullanılmaktadır.

PKK Terör Örgütü'nün Bulunduğu Kamplar,

Kandil kampı: İlk olarak kurulan bu kamp, PKK'nın ana karargâhı olarak kullanılıyor. PKK’nın şimdiki liderleri Murat Karayılan ve Cemil Bayık burada yer alıyor. Bunların yanı sıra PKK’nın en üst kademelerinin çoğu bu kampta yer alıyor.

Harun Kampı: Kandil Dağı’nın zirvesinde yer alıyor. PKK’nın komuta kademesinin bulunduğu yerlerden biri…

Zap Kampı:Türkiye’ye sızmak için geçiş noktası olarak kullanılıyor. Zap suyu kenarındaki bu yer Türkiye’ye sızma olarak kullanıldığı için herhangi bir yapılanma yok. Sadece konaklama olarak kullanılıyor.

Metina Kampı: Hakkari Çukurca sınırına 15-20 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Avaşin Kampı:Hakkâri Dağlıca'nın karşısında yer alıyor.

Haftanin Kampı: Türkiye sınırının dibine kurulmuş olan bu kamp, Türkiye’ye sadece üç saatlik yürüyüş mesafesinde yer alıyor.

Dole-Koge Kampı: PKK’nın ideolojik karargahıdır. Irak ile İran sınır hattında kurulu olan bu kampta siyasal çalışmaları kapsayan eğitim kampıdır. Bu karargahın içerisinde okul, hastane, elektrik santralleri bulunuyor.

Kalaturka Kampı: Ağır silahlarla korunan bu kamp, eleman yetiştirme merkezi olarak kullanılıyor. Örgüte yeni katılanlara askeri ve siyasi eğitim veriliyor. Uydu telefonunun bulunduğu bu kamp, Şehit Harun Kampı'na sadece 1.5 saat uzaklıkta.

Batı Cephesi Kampı: Helgort Dağı ile Süleymaniye arasında kalıyor.

Hakurk Kampı: Şekif Dağı eteklerinde kurulu olan bu kamp, Türkiye ve KDP'nin olası müdahalelerine karşı oluşturuldu.

Lolan Kampı: Hakurk Vadisi yakınında, Lolan deresinin kıyısında yer alan bu kamp, örgüte yeni katılanların kaldığı yer olarak kullanılıyor.

Kelereş Kampı: Van Başkale'nin karşısında, İran-Irak sınırına yakın bir yerde bulunuyor.

PKK KAMPLARININ YAPILANMASI;

Kandil Doğu Cephesi Yapılanması

Harun Kampı:PKK'nın kadın yapılanması burada da var. Ayrıca kampın içerisinde cephanelik, terzihane ve mezarlık bulunuyor.

Berda Kaşu Kampı:Telsiz istasyonu bu kampta yer alıyor.

Ayhan Kampı:300 teröristin yer aldığı bir bölük.

Dolekoge Kampı:400 teröristin yer aldığı bir bölük.

Sus Kampı:PKK’nın gümrük noktası olarak geçer. Kaçakçılardan para alınan yer burasıdır.

Kalatukan Kamp:Kandil kampının genel saha sorumlusu Amed Malazgirt kod adlı teröristin yönetiminde 20 kadar PKK'lı kalıyor.

 

Kandil Batı Cephesi Yapılanması

 

Kurtak kampı:Yaklaşık 300 terörist barınıyor.

Bole Kampı:PKK'nın kadın yapılanması burada yapılıyor. Ayrıca cephanelik var.

Levce Kampı:Yaralıların tedavi edildiği sağlık birimi bu kamp içerisinde yer alıyor.

Rüstem Kampı:Teröristlerin eğitim kampıdır. Ayrıca kültür bölümü de bulunuyor.

Zergele Kampı: Konsey üyesi Avareş kod adlı Mustafa Karasu’nun sorumlu olduğu eğitim kampıdır.

Surede Kampı: PKK’nın üst düzey yöneticileri kalıyor.

Belekati Kampı:Cemil Bayık burada kalıyor.

 

Haftanin Alan Yapılanması

Pirbela Kampı: Kampın genel komuta merkezidir. Burada cephanelik, lojistik ve terzihane bulunuyor.

Keşan Kampı: Gümrük noktası olarak geçiyor. 200 teröristin de yer aldığı bir kamp.

Muzure Kampı: Komuta merkezidir.

Kaşura Kampı: Komuta merkezi bulunuyor.

Tırvaniş Kampı: Komuta merkezi bulunuyor.

Şehit Beritan Kampı: Yaklaşık 150 kadar terörist birlik burada bulunuyor.

 

Kuzey Irak Yapılanması

Zap Kampı: Örgütün ana karargahıdır. Suriye uyruklu Behroz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin’in sorumluluğundaki bu kamp, Türkiye’deki PKK’lılara talimatların verildiği kamptır.

Zagros Sahası:Eski asteğmen Ape Hüseyin kod adlı Kadri Çelik’in sorumluluğundaki bu saha Haftanin Kampı Zagros sahasına bağlıdır.

Behdinan Sahası:  Behdinan kod adlı PKK'lının sorumluluğundaki bu sahanın içerisinde birden çok kamp bulunuyor.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Büyükşehir ihalesine rekor katılım
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2024 Yılı Kocaeli Geneli Özel Eğitim Sınıfları Tadilatı için ihale...

Haberi Oku