GÜNDEM:
Türkkan'dan Milli Duruş!

26 Kasım 2015 Perşembe 12:56

 MHP eski Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Rusya ile yaşanan krizde sergilediği Milli duruş ile bir çok kişiye örnek oldu. Türk hava sahasını ihlal eden Rus Uçağının vurulmasından sonra Türkiye-Rusya ilişkileri gerilirken, bazı kesimlerin böylesine Milli bir konuda bile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yönelik takındığı tavır tepki çekerken, MHP’nin ilimizde ki önemli isimlerinden Lütfü Türkkan, Hükümete destek mahiyetinde açıklamalarda bulundu.
HAKSIZKEN HAKLI ÇIKMAYA ÇALIŞIYORLAR
Rus Uçağının vurulmasını sosyal medya hesabından değerlendiren Türkkan, “Öncelikle şunu herkes bilmelidir ki; Rus uçakları, Rus hava sahasında değil, Türkiye hava sahasında vuruldu. Yani bir ihlal söz konusu. Rusya ne yaptı? Suçlu olduğu halde, haklı duruma geçebilmek adına, bilindik Rus siyasetini devreye koydu.”dedi. Rusların haksızken haklı duruma geçmeye çalışmak için çalıştığını ifade eden Türkkan, İktidarı buna karşı önlem almaya davet etti. Türkkan, “Türkiye'nin içinde bulunduğu bu sıkıntılı süreçte, İktidar'a uyarı sayılabilecek fikirlerimizi aktarmaya devam etsek de, Türk düşmanlarına prim vermek yok. Biz Türk Milliyetçisiyiz.”dedi.
ŞAMAR OĞLANINA DÖNMEMELİ
Son olarak Türk-Rus ekonomik ilişkilerinden örnek vererek, ülkenin şamar oğlanına dönmemesi için uyarlarda bulundu. Türkkan, “Türk inşaat şirketleri'nin Rusya'da 5 milyar $ tutarında işleri var halihazırda. Türkiye'ye yılda 4.5 milyon Rus turist geliyor. Türkiye, Rusya'ya yılda 6 milyar $ ihracat yapıyor. Türkiye, doğalgaz ihtiyacının %60'ını Rusya'dan temin ediyor. El-hak bunların hepsi doğru. Bir doğru daha var ama: Türkiye şamar oğlanına dönmeye bir başlarsa, bu bölgede rahat bırakmazlar bir daha.”diye konuştu. 
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku