banner1024
 Suriye iç savaşı her geçen gün geniş boyutlara yayılarak devam ediyor. İç savaş ile ilgili Rusya’nın açık açık sahaya inmesi ciddi anlamda dünya barışını tehdit eder hale geliyor. Suriye’deki iç savaş üçüncü dünya savaşının fitilini de ateşleyecek boyutta. Birçok çok araştırma kurumu ve strateji uzmanı üçüncü dünya savaşının başladığını söylüyor.
ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI BAŞLADI MI?
Üçüncü dünya savaşının başlayıp, başlamadığını bilmiyorum ama Türkiye tam anlamı ile bir savaşın içerisinde. Bir taraftan Güneydoğu’da terörle mücadele ederken, diğer taraftan Suriye iç savaşlarının faturasını tamamen Türkiye ödüyor. Türkiye tam anlamıyla bir savaş sarmanı içerisinde. Bu savaşın bir an önce duracağı yönünde de hiçbir işaret yok. Her geçen gün daha da çıkmaza doğru yol alınıyor.

Gerek terörle mücadele, gerekse Suriye’deki iç savaşın Türkiye’ye faturası çok ağır. Türkiye ekonomisi tam anlamıyla bir sıkıntı yaşıyor. Açık açık olmasa da insanlarımızın morali tümüyle bozulmuş durumda. Sanayiciler yatırım yapmaktan çekinirken, bu olaylara siyasilerin çözüm üretememesi insanlarımızı kara kara düşündürüyor.

AMERİKA, TÜRKİYE’Yİ ALDATTI!
Gerek Arap baharının arkasındaki güç, gerekse Suriye’de ki olayların perde arkasında tamamen Amerika ve İsrail bulunmakta. Türkiye’ye önce söz verip sonra cayan, Suriye’nin kimyasal silahlar çıkartırken ona ses çıkartmayan Amerika, Türkiye’yi tamamen yolda bıraktı. Amerika’nın bugün Türkiye’nin gözüne baka baka YPG’yi terör örgütü olarak görmemesi sinsi bir planın parçasıdır.

Türkiye’yi yönetenler açıktan Amerika’ya tavır alıp, sitem etseler de, Amerika tam olarak bildiğini okuyor. Üstelik Rusya ile de işbirliği yapmaktan hiç çekinmiyor. Nasıl bir iş ki, Suriye’de hem Amerika’nın hem Rusya’nın çıkarları örtüşüyor. Bu konuda çok ciddi çalışmalar yapılmalı, fikirler üretilip, Türkiye kamuoyu aydınlatılmalıdır.

SUUDİ ARABİSTAN’A NE KADAR GÜVENEBİLİRİZ?
Yıllardan beri müttefikimiz ve stratejik ortağımız olan Amerika ve Avrupa Birliği, büyük ihtiyaç duyduğunuz anda Türkiye’yi arkadan hançerleyip sattılar. Türkiye tam anlamıyla bir köşeye sıkışmış vaziyette. Bu sıkışmışlıktan kurtulmak için büyük çaba sarf ediyor. Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan İslam iş birliği ordusunu bir kurtarıcı gibi görüyor. Suudi Arabistan uçaklarının Türkiye’de sonuçlanmasının ardında da bu durum yatıyor. Bizim bildiğimiz Suudi Arabistan, Amerika’dan habersiz hiç bir şey yapma şansı yok. Amerika’ya rağmen NATO gibi İslam Ülkeleri Ordusu kurulması ne kadar başarılı olacak? Bu gerçekten üzerinde durulması gereken önemli bir soru. Açıkça Türkiye Suudi Arabistan’a ne kadar güvenebilir? Bu güvenmenin bedeli yanlış çıkarsa fatura ne kadar ağır olur? Bunun hesabını yapmak zorundayız.

ÜÇÜNCÜ DÜNYA SAVAŞI DURDURULMALIDIR
Birçok kurum ve kuruluş üçüncü dünya savaşı çıkacak mı diye soradursun. Her bakımdan üçüncü dünya savaşı çoktan çıktı. Bu savaş hedefi öncelikle Türkiye ve tüm İslam ülkeleridir. İslam ülkeleri önce işgal ediliyor, terör ile Müslümanlar birbirine düşürülüyor, sonra da işgaller başlayarak Müslümanlar terörist gibi ilan ediliyor. Müslüman ülkelere karşı haçlıların başlattığı savaş bütün acımasızlığı ile devam ediyor. İlk kez Rus Ortadoks Kilisesi papazı ile Papa’nın, Küba’da görüşme yapması İslam ülkelerine karşı yapılan üçüncü dünya savaşı için yapılan bir ittifak olarak yorumluyorum. Daha önce de Bhus ve Papa’nın son Türkiye ziyareti haçlı savaşlarının çoktan başladığını gösteriyordu.

BUGÜNE KADAR NE YAZDIK

Bugüne kadar gerek Türk – Rus ilişkileri gerekse Suriye ile ilgili birçok yazı kaleme aldım. Bu yazıların bir bölümünü sizlerle paylaşıyorum.

SURİYE KAN AĞLARKEN

Zaman hızla geçti. Bir yılda çok şey değişti. Türkiye –Suriye neredeyse savaşın eşiğine geldi. Mayınlı bölgelerden ve mayınlardan hiç söz edilmiyor. Biz yine geçmişe ışık tutması için tarihi geçmişe yolculuğa çıkalım. Türkiye – Suriye arasındaki Zaferler tarihimiz için de önemli bir bölge olan Mercidabık bölgesi, Yavuzlu beldesi, Kilis ile Türkiye- Suriye arasındaki mayınlı bölge ile ilgili 2 yıl önce yaptığımız araştırmayı birlikte okuyalım. Türkiye ile Suriye arasındaki komşuluk ilişkisini Kilisli değerli sanayici dostumuz Mustafa Çelik Beyin rehberliğinde sizleri Kilis’de Suriye sınırında yaptığımız tespitlerle baş başa bırakalım. Yazının tamamını http://www.belgeselyayincilik.com/genel/suriye-kan-aglarken adresindeki linkten okuyabilirsiniz.

TÜRK – RUS SAVAŞI MI BAŞLADI?

Tarihler 24 Kasım 2015. Türkiye, Rusya ilişkileri açısından yeni bir milat, yeni bir dönem. Türk hava sahasına tecavüz eden Rus uçağının düşürülmesi çok önemli bir olay. Defalarca Türkiye tarafından uyarılmasına, Türk-Rus ilişkilerinin bozulmaması konusunda Türkiye’nin gösterdiği çok önemli gayretlere rağmen çar imparatorluğu hayali ile yanıp tutuşan Rus Lideri Putin’in Türkiye’yi anlamaması Türk-Rus ilişkilerine büyük darbe vurdu.

Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesi sıradan bir olay değil. Türkiye binlerce Bayırbucak Türküne kayıtsız da kalamazdı. Türkiye bu konuda gerekeni yaparak, Bayırbucak Türkmenlerine sahip çıkmak için kararlılığını gösterdi. Rus uçağının vurulması Türkiye’nin Bayırbucak Türkmenleri’ne sahip çıktığının da bir işareti. Yazının tamamını http://www.belgeselyayincilik.com/ismail-kahraman/makale-arsivi/makaleler/turk-rus-savasi-mi-basladi adresindeki linkten okuyabilirsiniz.

Sonuç olarak da iki ezeli rakip ve süper devlet Amerika ve Rusya’nın Suriye’de ittifak yapması her şeyi gözler önüne seriyor. Artık uyanma vakti, kendimize gelme vakti. Bakalım ne zaman İslam ülkeleri kamuoyu ve Türkiye uyanacak.



 
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981