banner1024
GÜNDEM:
Vali Güzeloğlu büyük projeyi Gebze'de açıkladı

03 Mayıs 2016 Salı 14:01

 Gebze Kaymakamlığı, Gebze Belediyesi ve Gebze Teknik Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen vefatının 535. yılında Fatih Sultan Mehmet'i anma programı, Gebze'de geniş bir katılımla yapıldı 

Gebze Kültür merkezinde gerçekleşen törene, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara , Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ve sivil toplum örgüt temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Vali Güzeloğlu törende yaptığı konuşmada; “Çağ açıp, çağ kapatan İstanbul’un fethi ile dünya tarihini değiştiren, Osmanlı Beyliğini İmparatorluğa dönüştüren, sadece siyasi, askeri bir büyük deha ve zaferi kazanan komutan olarak değil, bilimin, sanatın, ilmin, inovasyonun bugün ki dille değişim ve yenileşmenin öncüsü olan, İstanbul gibi fethi Peygamber Efendimizin Hadis’i Şerif’i ile müjdelenen bir mertebenin sahibi olan Fatih Sultan Mehmet Han’ı, O kahraman komutanın bütün askerlerini ve İstanbul fethini müyesser kılan bütün şanlı ecdadımızı da rahmet ve minnetle anıyorum.

FATİH SULTAN MEHMET ARAŞTIRMA MERKEZİ AÇILIYOR

Fatih’in torunları olarak her alanda Fatih’in emaneti ve mirasını daha iyiye ve daha ileriye taşımak zorundasınız. Fatih’in vefatının 535’nci yılında Gebze’mizin bu büyük sultanın hayata veda ettiği Hünkarçayırı bölgesinin ve Fatih’i anma perspektifinin önümüzdeki yıldan itibaren çok daha büyük ölçekte ve içerikli bir perspektifte anma programlarının icra edileceğini duyurmak istiyorum.Gebze Teknik Üniversitemizin Fatih Sultan Mehmet Han’ı Araştırma geliştirme merkezi kurulmasının çok anlamlı ve gerekli olduğunu belirtiyorum. Böylesi büyük bir tarih ve ecdadın temsilcileri olarak Fatih’i doğru anlayarak, geleceğinizi doğru planlayarak, büyük ülke iddiamıza değer katacak gençler olduğunuzu bilmenizi istiyorum.

Bizler bütün ecdadımızı, bize bu toprakları bırakan bütün kahramanları rahmet ve saygıyla bir kez daha anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. ' dedi Kaynak:
http://www.haberpi.com/
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

“23 Nisan’da tüm çocuklar gülmeli”
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yayınladığı bir mesajla, milletimize ve dünya çocuklarına...

Haberi Oku