banner1024
GÜNDEM:
Vali'den iki güzel hareket!

28 Temmuz 2015 Salı 15:40

Vali Hasan Basri Güzeloğlu Gebze’de geniş katılımlı koordinasyon toplantısı düzenledi. Toplantıda Muhtarlar için önemli kararlar çıkarken, Halk Kütüphanesi için de fikir birliğine varıldı. Kocaeli Valiliği tarafından Gebze’de ilçe değerlendirme toplantısı düzenlendi. Kocaeli Valisi H. Basri Güzeloğlu başta olmak üzere Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, birim müdürleri, muhtarlar ve STK temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gebze masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan Kocaeli Valisi H. Basri Güzeloğlu, yaşanan terör olayları nedeniyle şehit düşen asker ve polislerimizi anarak başladığı konuşmasında Gebze’nin önemine değindi. Toplantıya ise iki gündem maddesi damga vurdu.
MUHTARLAR İÇİN GENELGE
Kocaeli Valisi H. Basri Güzeloğlu ilgili birimlere bir genelge gönderdiklerini dile getirerek, “Bundan sonra Kocaeli’mizde bulunan 40 mahalle de yapılacak olan yatırımlar muhtarlarımıza da bilgi verilecek. Örneğin, mahallede bir okul yapılıyorsa muhtarın bilgi olacak ve varsa katkısı alınacak. Muhtarımız o okulun inşaatını denetleyecek ve varsa aksaklıkları bilgi verecek. Ve en son boyasına da muhtarımız ve dolayısıyla halkımız karar verecek” dedi. Bu genelde tüm salondan alkış aldı.
GEBZE’YE YAKIŞMIYOR!
Daha sonra Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan’ın sunumu sırasında yapılacak olan yatırım programlarında “Gebze Halk Kütüphanesi için yer aranıyor” kısmına dikkat çeken Vali Güzeloğlu, konuyla ilgili yetkililerden bilgi aldıktan sonra; “Benim önerim bir kültür ortamı içerisinde bir mekân olmalı. Tarihi bir bina, geniş bahçeli ve odası olan bir yer var ise kaynak aktarıp restore ettirebiliriz. Gebze’nin de tarihini barındıran, bilim ve tarih merkezi ile kütüphaneyi içerisinde barındıran bir mekân olabilir. Bu konuyu gündem yapın. Bir apartman katında kütüphane olmaz. Gebze’ye yakışmaz” diyerek konuyla yakından ilgileneceğini söyledi.

Haber: Evren Kızıltaş

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MOĞOLİSTANDAN FİNLANDİYAYA BELGESEL TADINDA...
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku