banner1006
GÜNDEM:
Vatandaştan Alkış Alan Yüzbaşı Gözaltına Alındı!

20 Temmuz 2016 Çarşamba 11:03

Darbe girişiminin olduğu gece, jandarma komutanlığının önünde toplanan vatandaşlara yaptığı konuşma ile takdir kazanan Abdülkadir Öz’ün, kalabalığın dağılmasının ardından ilçede bulunan Turkcell Data Merkezi’ne giderek silah zoruyla internetin yavaşlatılmasını istediği iddia edildi.
Gebze İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Yüzbaşı Abdülkadir Öz ile 2 teğmen ve 1 astsubay, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Askerler, İlçe Jandarma Komutanlığı’nda gözaltına alınırken, 10 askerin de ifadesi alındı.

90072

‘KALABALIĞA YAPTIĞI KONUŞMA TAKDİR KAZANMIŞTI’
15 Temmuz gecesi Darbe girişimi sırasında İlçe Jandarma Komutanlığı’nın önünde toplanan kalabalığa seslenen Yüzbaşı Abdülkadir Öz, “Siz neyseniz, biz de O’yuz. Bakın bu çocukların hepsi sizden gelme. Biz öyle bu devleti kolay bulmadık. Öyle kolay da kimseye teslim etmeyiz. Ancak biz askeriz. Siz buradan bir adım ileri atacak olursanız ben bu üniformanın şerefi adına aklıma ne geliyorsa yaparım. Öncelikle böyle bir durumda destek verdiğiniz için Allah hepinizden razı olsun. Şu anda sizin yaptığınız gösteri demokrasi adına yapılmış bir gösteri. Mevzuat, kanun bizde her zaman geçerlidir. Demokrasi adına yapılan gösteri bizim Gebzemizde Cumhuriyet Meydanı’nda yapılır. Lütfen Cumhuriyet Meydanı’na gidin ve toplanın” diye konuşurken vatandaşlar alkışlarla destekte bulundu. Kurmay Yüzbaşı Abdülkadir Öz’ün konuşması sosyal paylaşım sitelerinde büyük beğeni topladı, haber olarak yayınlandı.
‘SİLAH ZORUYLA İNTERNETİN YAVAŞLATILMASINI İSTEDİ İDDİASI’
Ancak, vatandaşların dağılmasının ardından iddiaya göre Kurmay Yüzbaşı Abdülkadir Öz ve yanındaki subaylar, Gebze’de bulunan Turkcell Data Merkezi’ne gitti. Yüzbaşı Öz ve askerler, silah zoruyla görevlilerden internetin yavaşlatılmasını istedi. Ancak, görevliler bu isteği yerine getirmedi.
KANDIRA KIŞLAŞI’NDA DA GÖZALTILAR OLDU
Kandıra Kışlası’nda da gözaltılar oldu. Kandıra Kışlası’na giden polisler, darbe girişimine destek oldukları iddia edilen bazı askerleri gözaltına aldı. Askerler ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Soruşturma devam ediyor.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Hasan Katı 8 yıl önce

Bence iddia sahipleri de sorgulanmalı

Misafir Avatar
Ne mutlu turkum diyene 8 yıl önce

Yaziklar olsn cezalari agr olmali bunlara yemek su verilmemeli yedikleri ictikleri gunleri anmalari icin haram zikkim olsun

Misafir Avatar
hasan basri 8 yıl önce

Vatan Hainini bize versinler..

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku