GÜNDEM:
YHT seferleri yeniden başladı

12 Ağustos 2017 Cumartesi 14:46

Olay sabah 07.30 sıralarında İzmit Körfez Mahallesi Salim Dervişoğlu Caddesi mevkiinde devam eden tren yolu inşaat alanında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, banliyö seferlerini yapacak tren raylarının döşenmesi öncesinde sondaj işlemi yapan iş makinesi bilinmeyen bir nedenle devrildi. Gece saatlerinde biten mesai sonrasında sondaj makinesini tren rayları arasına park eden işçiler, sabah kalktıklarında makinenin devrildiğini gördü. Devrilen sondaj makinesinin tren yolu enerji nakil hatlarını kestiğini fark eden işçiler, durumu yetkililere haber verdi.

ELEKTRİK HATLARI KOPTU

İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, kopan enerji nakil hatlarında akım olma ihtimaline yönelik güvenlik önlemleri aldı. Daha sonra olay yerindeki görevliler, durumu TCDD yetkililerine haber verdi. Devrilen iş makinesinin iki yönlü tren raylarını kapatması ve enerji nakil hatlarını da kesmesi nedeniyle Ankara-İzmit arası tüm yüksek hızlı ve banliyö tren seferlerinin durdurulduğu öğrenildi. YHT seferleri yeniden başladı İzmit'te tren yolu inşaatında çalışan sondaj makinesi tren yoluna devrildi. Kazada enerji nakil hatlarının kesmesi nedeniyle Ankara-İzmit arası durdurulan tren seferleri arızanın giderilmesiyle yeniden başladı.

YOLCULAR OTOBÜSLERLE TAŞINIYOR

Kazanın ardından tren seferlerinin iptal olması nedeniyle Pendik'ten ve Arifiye'den İzmit'e gelen trenler yarı yolda kaldı. Yolda kalan trendeki yolcular ise indirilerek otobüslerle gidecekleri yerlere gönderilmeye başlandı. İzmit-Ankara arası seyahat etmek için bekleyen yolcular, TCDD yetkililerin kendilerini otobüslerle Arifiye'ye göndereceklerini öğrendi. İzmit tren garında yolcuların bekleyişi sürüyor.

KOPAN HAT ONARILIYOR

Tren yolunda çalışan işçiler ve güvenlik görevlileri kaza alanında beklemeyi sürdürürken devrilen iş makinesinin kaldırılması için çalışma başlatıldı. Getirilen vinç ile devrilen sondaj aracı kaldırılırken, seferlerin yeniden başlayabilmesi için zarar gören elektrik hattı TCDD ekipleri tarafından onarıldı. Elektrik hattındaki gerekli onarım ve kontrol işleminin ardından
banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Erdoğan’dan Kocaeli’ye Büyük Önem:
Son miting için geliyor

Haberi Oku