AK Parti Gebze İlçe başkanı Hasan Soba geçtiğimiz Cuma günü röportaj için gazetemize geldi. Gazetemiz ekibi ile birlikte hem kahvaltı hem de iki saate yakın samimi ve keyifli bir sohbet etme imkânı bulduğumuz Hasan Soba ile ilçe başkanı olduktan sonra ilk defa uzun süre birlikte olma ve konuşma fırsatı buldum.
   AK Parti Gebze ilçe başkanı ile bir araya gelmişken aklıma gelen tüm sorularını eğip bükmeden sordum. Bu sayede hem merak ettiğim soruların cevabını aldım hem de daha önce ayaküzeri sohbet ve karşılaşmanın dışında çok fazla aynı ortamda bulunmadığım Hasan Soba’yı yakından tanıma ve kendisi ile ilgili fikir edinme imkânım oldu.
   Hasan Soba ile ilgili edindiğim izlenimleri sizlerle paylaşmak istiyorum.
Sorduğum soru ve aldığım cevaplara göre içten ve samimi buldum kendisini.
Çok fazla politik cevaplar yerine gerçekçi cevaplar verdi sorularımıza.
Genel ve yerel siyasete hâkim buldum.
Eğitim, ulaşım, sağlık, trafik ve diğer konularla ilgili bilgi sahibiydi.
    Sorduğumuz soruların satır aralarında verdiği cevaplarda Gebze bölgesinin hak ve menfaatlerini savunması altı çizilmesi gereken bir husustu.
   “7 Haziran seçimlerinden ne gibi dersler çıkardınız” sorumuza, çok fazla detaya inmeden genel olarak cevaplar verse de, benim anlayabildiğim kadarıyla 7 Haziran seçimlerinden çok iyi dersler çıkarıp bunu da bir rapor haline getirip ilgili yerlere vermişler. Soba ‘biz şu dersleri çıkardık’ demese de bundan sonra  ilçe teşkilatı olarak yaptıklarını 7 Haziran öncesi ile karşılaştırdığımızda hangi derslerin alındığı ortaya çıkacaktır.
   Hasan başkanın anlattıklarından bundan sonra Gebze bölgesine daha da çok önem verileceğini anladım. Yazılmamak üzere bir kaç konudan bahsetti. Bunlar hem seçmen hem de nüfus bakımından Kocaeli’nin yükünü çeken Gebze adına duymak istediğimiz şeylerdi.
  Milletvekili listeleri ile ilgi sorumuza, seçim olmadığı için cevap vermese de, 7 Haziran seçimleri öncesi” Gebze bölgesinden iki kişi olmalı” fikrini hala savunuyor.
  Hasan Soba’yı başarılı bir ilçe başkanlığı yapmak için istekli gördüm.   
Makamların gelip geçici olduğunu ancak Gebze’de yaşamaya devam edeceklerini söylemesinden iz bırakacak çalışmalar yapmak istediğini anladım.
  Her şeyi dobra dobra konuştuğumuz için” Milletvekili Cemalettin Kaflı ile aranızda sorun  var mı” diye sordum. Kesinlikle böyle bir şeyin olmadığını, partide hiyerarşik bir yapı ve disiplin olduğunu, nezaketsizliğin olmadığını ve olmasının mümkün olmayacağını, hatta kendisini ilçe yönetimine Cemalettin beyin davet ettiğini söyledi.
   İki saatlik birliktelik ve bir yıla yakın basından izlediğim Hasan Soba ile ilgili izlenimlerim böyle.
  Özetle daha ilçe başkanlığında bir yılı tamamlamayan Hasan Soba’nın performansı iyi.  Çok çabuk adapte oldu ilçe başkanlığına. Mahalle başkanlığı ve ilçe yönetim kurulu üyeliği tecrübesi ile Kocaeli’nin en büyük ilçesi Gebze’de acemilik çekmeden ve teşkilata hâkim ilçe başkanlığı yapıyor.
 Geride kalan iki yılda neler yapacak? Erken yada tekrar seçimde Gebze olarak nasıl bir performans sergileyecek? İki yıl sonra siyasi rotası ne olacak?
Bekleyip görmek gerek.
 
 
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981