banner1024
İLÇE HABERLERİ:
Bakanlık, Dilovası'ndaki probleme el atıyor

21 Nisan 2015 Salı 11:45

 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Dilovası’nın önemli bir problemini çözüme kavuşturmak için harekete geçti.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak “Kocaeli Dilovası Dilderesi Islahı” ile ilçedeki taşkın zararlarına ve kötü görüntüye son verilecek.

 

DİLDERESİ’NDE ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR

“Kocaeli Dilovası Dilderesi Islahı” projesinin temel atma merasimi Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımları ile geçen sene gerçekleştirildi.

Proje ile Kocaeli ili, Dilovası ilçesi DOSB içerisinden geçen fabrika ve esnaf mahallerinin taşkın ve rusubat zararlarından korunması hedefleniyor. Bu kapsamda, Dilderesi’nde taşkın ve kirliliği ortadan kaldıracak çalışmalar hızla devam ediyor.


PROJE’NİN İHALESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Projenin kısa sürede teşkil edilmesi için “Kocaeli Dilovası Dil Deresi Islah Projesi”nin dere ıslahına ilişkin kısımları DSİ tarafından, çevre düzenlemesi ise Kocaeli Büyükşehir Belediye tarafından yürütülecek. Yaşanan kirlilik ve taşkın ihtimalinin ortadan kaldırılmasına yönelik olarak gerçekleştirilen işin ihalesi Ağustos 2013’te yapılmıştı.

 

PROJE İÇİN 11 MİLYON TL BÜTÇE AYRILDI

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatları doğrultusunda yürütülen proje 11 milyon 163 bin lira yatırım bedeli ile en kısa zamanda tamamlanacak.

Proje kapsamında 2.148 metre çift taraflı duvarlı kanal ve 2.889 metre taban kaplaması,  88 metre çift taraflı kıyı tahkimatı ve taban kaplaması, 2 adet 2x2 şeritli köprü ve 3 adet şut, tarihi Mimar Sinan Köprüsünün akış şartlarını düzenlemek üzere 120 metre derivasyon kanalı yapılacak.

Bölge halkının haklı talepleri doğrultusunda uygulamaya geçecek projenin tamamlanması ile 1 mahalle taşkın ve rusubat zararlarından korunacak. Böylece, ilçedeki kötü görüntüye son verilmiş olunacak.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Otobüsün Arkasını Görenler Şaştı Kaldı
- Otobüs arkasına yazılan yazılar kazaya davetiye çıkardı, sürücüler ikiye bölündü

Haberi Oku