İLÇE HABERLERİ:
Başkan Karaosmanoğlu,  ‘'Dünyayı sizler aydınlatacaksınız''

08 Ekim 2018 Pazartesi 14:30

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Çayırova Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şehit İlhan Küçüksolak Anadolu Lisesi öğrencileri ile buluştu. Öğrencilere en önemli makamın annelik olduğunu belirten Karaosmanoğlu, “Sizler yarının mühendisi, yarının kaymakamı, hâkimi, belediye başkanı olabilirsiniz ama her şeyden önce annelik ve babalık gibi en büyük payelerden birisine inşallah kavuşacaksınız. Evinizin ışığı ve enerji kaynağı olarak çocuklarınızın geleceğine yön vererek dünyayı aydınlatacaksınız” dedi.

 

KUR’AN-I KERİM AHLAKI İLE HAYATLARIMIZA YÖN VERECEĞİZ

Kız öğrencilerle yaptığı toplantı da Kur’an-ı Kerim’i okuyup anlamanın önemine vurgu yapan Karaosmanoğlu, okulların ilim yeri olduğunu dile getirerek şunları kaydetti: “Buralarda elimizden düşürmeyeceğimiz kitap Kur’an-ı Kerim olmalıdır. Ondan ilhamımızı alacağız, günümüzü ona göre aydınlatacağız. Her şeyden önce Kur’an’ın ahlakı ile ahlaklanacağız. Hayatımıza Kur’an-ı Kerim ile yön vereceğiz. Kur’an-ı Kerim’in ışığında insanları seveceğiz, insana hizmeti seveceğiz, insana değer vereceğiz. İnsanı değerli kılacak bilgiye, ahlaka ve eğitime onunla ulaşacağız. Bu ülke sizlerden ve bizlerden çok büyük hizmetler bekliyor. Öğretmenlerinizle, ailelerinizle birlikte kendinizi iyi yetiştirin, hayata iyi hazırlanın. İlgi duyduğunuz her şey hakkında bilgi edinmeye çalışın. Sporla, sanatla ve müzikle ilgilenin. Bizim çok güzel sanat müziğimiz, musikimiz, ilahilerimiz ve bizi tefekküre yönlendirecek ve zikrettirecek değerlerimiz var. Derslerimizin dışında kendimizi geliştirecek bir alanımız olmasına gayret gösterelim.”


SÖZÜNÜN ERİ BİR BAŞKAN OLDUĞUNUZU DEDEMDEN BİLİYORUM

Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin de eşlik ettiği ziyaretlerde Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine kitap temini ve mevcut spor salonunda yapılması istenen düzenlemeler için söz veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, gençlerin fikirlerini ve kent hakkında önerilerini de samimi bir şekilde dinledi. Toplantıda söz alan Çayırova Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Elanur Kovalık ise, “Kocaeli’ye ve Çayırova’ya yaptığınız çalışmalar için çok teşekkür ediyoruz. Yollarımızdan parklarımıza, hastanelerimizden sosyal yaşam alanlarına kadar birçok alanda en güzel hizmetleri yapmak için çok büyük gayretiniz var. Halka ve biz gençlere çok önem veriyorsunuz. Sizin ne kadar sözünüzün eri olduğunuzu rahmetli dedemden biliyorum” dedi.  Halkımızın bize verdiği görevi en iyi şekilde yapmak için 15 yıldır yapmaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Dedenize Allah’tan rahmet diliyorum. Dedenizin isteğine cevap vermişiz sende bunun için teşekkür ediyorsun. Zaman gelecek siz gelecekte bizden çok daha güzel hizmetler yapıncağınıza inanıyorum. Rabbim hepinize insan sevgisiyle ve insana hizmet aşkı ile dolu bir ömür nasip etsin” diyerek sözlerini tamamladı.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Otobüsün Arkasını Görenler Şaştı Kaldı
- Otobüs arkasına yazılan yazılar kazaya davetiye çıkardı, sürücüler ikiye bölündü

Haberi Oku