banner1006
İLÇE HABERLERİ:
Başkan Karaosmanoğlu'ndan, Bilgievi öğrencilerine sosyal medya uyarısı

29 Eylül 2018 Cumartesi 12:01

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 2018-2019 Eğitim-Öğretim döneminin başlaması nedeniyle Darıca Kazım Karabekir Bilgievi’ne konuk oldu. “Başkan İle İlk Ders Etkinliği” kapsamında öğrencilere “Çalışkanlık Değeri” üzerine önemli mesajlar veren Karaosmanoğlu, sosyal medyanın gelişimleri açısından çocuklar üzerinde ki tehlikelerinden bahsetti. Kocaeli’de hizmet veren ve Büyükşehir Belediyesi’nin ortaya koyduğu çok önemli eğitim hizmetleri arasında yer alan Bilgi Evleri’nde, geçtiğimiz yıl 22.066 öğrenci ile 5159 veliye hizmet verdiklerini söyleyen Karaosmanoğlu, “Bilgievleri her bakımdan geleceğin sahiplerine dokunan, değerlerimizle bilimi, sanatı, kültürü ve sporu ön planda tutan bir eğitim kurumumuzdur” açıklamasını yaptı.

 

ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNDE ANNENİN ROLÜNE DEĞİNDİ

2018 yılı Yaz Etkinlikleri ile Bilgi Evlerinden 8022 öğrenci ve 1619 velinin faydalandığı bilgisini alan Başkan Karaosmanoğlu, Değerler Eğitimi temelli müfredat sunulmasının çok önemli olduğunu da velilerle olan buluşmasında söyledi. Bilgievlerinde, Atölye ve kulüp faaliyetleri, ders destek eğitimleri, spor ve kültür faaliyetleri, anne-kız, baba-oğul kampları ve rehberlik hizmetlerinin yürütülmesine de değinen Başkan Karaosmanoğlu, “10 İlçede 15 Merkezde, 177 personel ile hizmet vermekteyiz. Kıymetli annelerimizin hassasiyetleri gibi çocuklarımızla yakından ilgileniyoruz” şeklinde konuştu.   Atölye ve kulüp faaliyetleri kapsamında; Ahşap Atölyesi, Ebru, Resim, Müzik 3D yazıcı, tasarım, ve kodlama atölyeleriyle öğrencilerin gelişimlerine destek verdiklerini de söyleyen Başkan Karaosmanoğlu,  Darıca Kazım Karabekir Bilgievi’nde ki annelerle olan buluşmasında, çocukların gelişiminde annenin rolüne değindi.

 

“İNTERNET ORTAMINI DİKKATLİ KULLANMANIZI ÖZELLİKLE İSTİYORUM”

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi ile diğer yetkililerin olduğu buluşmada, Bilgievleri’nde Aklınla1000Yaşa zeka oyunları yarışması, Geleceğe Hamle Satranç Turnuvası, Bilgi ve Kültür Yarışması düzenlenmekte olduklarını da belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, öğrencileri sosyal medyanın vereceği zararları hakkında da uyardı. Özellikle başarıya giden yolda çalışma değerlerinin önünde en büyük engel olarak sosyal medyayı ilk sıraya koyduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Değerli öğrenciler biricik yavrularımız, yaşamda arzu ettiğiniz tüm güzelliklere kavuşmak çalışmaktan geçmektedir. Sizlere bu hedefinizden uzaklaştıracak çağımızın hastalığı ve bağımlılığı olarak interneti görüyorum. Bununla birlikte her türlü sosyal medya platformları sizleri gerçek başarıdan uzaklaştıracaktır. Bunun için özellikle internet ortamını dikkatli kullanmanızı istiyorum” diye konuştu.  

 

SINIFLARA KONUK OLDU, DERSLERİ DNLEDİ

Başarıyı yakalamanın sırları arasında kitap okumanın da olduğunu özellikle söyleyen Başkan Karaosmanoğlu,  Bilgievleri kütüphanelerinde toplam 101.475 kitap bulunmasının da çok önemli bir hassasiyet olduğunu da sözlerine ekledi. Yaz Dönemi Faaliyetleri arasında Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, Havuz Programları, Voleybol, Basketbol, Jimnastik, Taekwondo, Aile Kampları, Piknik, İftar, Gençlik Gezileri ve Bilgievleri Çocuk Şenliği yaptıklarını da Annelere ifade eden Karaosmanoğlu, “Çocuklarımıza hizmet etmeyi Büyükşehir Belediye Başkanı olarak büyük bir görev görüyorum. Bu konuda ekibimiz önemli bir çaba içindeler” diyerek sözlerini tamamladı. Çocuklarla yakından ilgilenen, hatıra fotoğrafları çektiren Başkan Karaosmanoğlu, Darıca Kazım Karabekir Bilgievi öğrencilerinin yaz tatilinde yaptığı etkinlikler kapsamında ortaya koydukları çalışmaların sergilendiği alanı da ziyaret etti. Sınıflara konuk olan ve öğrencilerin gördükleri dersleri dinleyen Karaosmanoğlu, çocukların aktif bir şekilde derse katılmalarını da büyük memnuniyetle karşıladı.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

GEBZE GAZETESİ 41 YAŞINA GİRDİ
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku