banner1006
İLÇE HABERLERİ:
ÇAYIROVA'da AÇILDI

21 Ekim 2016 Cuma 11:19

 Cadde ve sokaklarda kurulan semt pazarlarının yerine projelendirdiği kapalı sabit pazarların ilk örneğini Cumhuriyet Mahallesi’nde konuşlandıran Çayırova Belediyesi, modern pazar yerini vatandaşların ve pazarcı esnafının kullanımına sundu.

 

Semt pazarlarını sokak ve caddelerden çıkararak, belli alanlarda kapalı semt pazarı oluşturma adına çalışmalarını yürüten Çayırova Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi Tuna Caddesi üzerinde kurulan pazar için aynı mahallede 3.500 metrekare alan üzerine kapalı semt pazarını inşa etti. Modern ve hijyenik şartlarda yaklaşık 100’e yakın pazarcı tezgahının hizmet verebileceği kapasitede yapılan sabit pazar yeri, vatandaşlar tarafından da büyük ilgi gördü. Esnafların da oldukça memnun kaldığı Kapalı Semt Pazarında ilk gün olmasına rağmen ilgi yoğun oldu.

ÖRNEK BİR UYGULAMA

Hedeflerinin tüm semt pazarlarını sabit, kapalı pazar yerlerine taşımak olduğunu ifade eden Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Cumhuriyet Mahallesi Kapalı Semt Pazarı’nın örnek bir uygulama olduğunu söyledi. Yapımı tamamlanan pazarın faaliyete geçtiğini belirten Demirci, “Ülkemizin hızlı bir şekilde yaşamış olduğu değişim ve dönüşüm sürecinden Çayırova’da geçiyor. Artık caddelerde, sokak aralarında kurulan pazarların yerine daha modern, insanları rahatsız etmeyecek sabit semt pazarları oluşturmak istiyoruz. Bunun ilk örneğini Cumhuriyet Mahallesi’nde hizmete sunduk. İlçemizde 3 ayrı noktada toplamda 9 mahallemize hitap edecek semt pazarları oluşturacağız. İlkini Cumhuriyet Mahalle’sinde hizmete sunduğumuz Kapalı Semt Pazarlarının ikincisinin inşaatına Akse Mahallesi’nde başladık. Bir sonraki semt pazarımızı ise Çayırova Mahallesine inşa edeceğiz.” dedi
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

GEBZE GAZETESİ 41 YAŞINA GİRDİ
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku