banner1001
İLÇE HABERLERİ:
Darıca Bağlarbaşı Mahalle Konağı Açıldı

18 Eylül 2018 Salı 15:38

İlçe protokolünün yanı sıra Şehit J.Uzman Çavuş Salih Kayan’ın ailesi, vatandaşlar ve mahalle halkının katıldığı açılış töreni Darıca Belediyesi Bilgi Evleri öğrencilerinin folklör gösterileriyle başladı. Mehteran takımının gösterisi ve okunan Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam eden programda bir selamlama konuşması yapan Darıca İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu, ilçedeki sağlık yatırımları hakkında bilgiler verirken, mahallelerde kurulan aile sağlık merkezleri noktasında kendilerine büyük katkılar sunan Darıca Belediye Başkanı ŞüKrü Karabacak’a teşekkür etti. Kadıoğlu, “Bağlarbaşı Mahallesi Şehit J.Uzman Çavuş Salih Kayan Mahalle Konağı’nda bizlere sunulan Aile Sağlık Merkezi’nde ilerleyen süreçte 5 ayrı aile sağlık hekiminin hizmet vermesini planlıyoruz. Nüfusun yoğun olduğu bir bölgede böyle önemli bir hizmetin hayata geçmesi takdire şayandır. K.Karabekir ve Osmangazi Mahallelerinde de başkanımız aynı hizmetleri yakında halkın hizmetine sunacak. İlçemize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

SÖZÜMÜZ SÖZDE KALMADI

Açılış programında konuşan Başkan Karabacak ise programa katılan herkese teşekkür ederek, “öncelikle bu ülke uğruna canını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun, onlara çok şey borçluyuz, bizlerde şehitlerimizin adlarını yaşatmak adına 3 ayrı mahallede yapımını tamamladığımız mahalle konaklarımıza veriyoruz. Seçim beyannamemizde verdiğimiz sözlerimizi yerine getirmeye devam ediyoruz. Çok amaçlı hizmet verecek olan mahalle konaklarımızın içerisinde aile sağlık merkezi, 3 adet doktor odası, acil müdahale odası, bebek izleme odası,  aile planlama odası, hemşire odası, genç kardeşlerimizin ve hanım kardeşlerimizin istifade edebileceği bilgisayar ve dikiş nakış kursları, kütüphane, çok amaçlı toplantı salonu ve mescid gibi alanlar da bulunacak. Bunun yanı sıra hemen yanı başında çocuklarımız için park ve semt sahası ile de halkımıza hizmet vereceğiz. Mahallelerimizde önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan mahalle konaklarımızı zamanla diğer mahallelerimize de yaparak daha geniş alanda hizmet vermeyi planlıyoruz. Seçim beyannamemizde halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlçe halkımıza hayırlı olsun.” dedi.

AÇILIŞLAR DEVAM EDECEK

Başkan Karabacak ilçede her alanda çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, Darıca’lı Şehit Uzman Çavuş Murat Tevlim’in ismi verilen Kazım Karabekir Mahalle Konağı ve Osmangazi Mahallesi Jandarma Onbaşı Şehit Zafer Tuygun Mahalle Konağı birer hafta arayla hizmete açılıyor. Aynı şekilde restorasyonu tamamlanan ve Ak Partimizin seçim beyannamesinde yer alan Halk Kıraathanesi olarak hizmete açacağımız İskoliye Mektebi, Emek Mahallesi’nde 3500 m2 alanda yapımı devam eden ve iki ay içinde hizmete açacağımız Botanik Park, Sırasöğütler Mahallesinde 6.000 m 2 alanda yapımı devam eden ve yılsonuna kadar tamamlayarak hizmete açacağımız Çocuk Trafik Eğitim Parkı, yine önümüzdeki yaz aylarında halkımızın hizmetine açacağımız Bayramoğlu Balyanoz Koyu Projesi ile birlikte seçim beyannamemizde halkımıza verdiğimiz sözlerin önemli bir bölümünü sizlerle birlikte hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yine ilçemizin en önemli eksikliklerinden birisi olarak gördüğümüz Kapalı Pazar Yeri’nin Temel Atma törenini gerçekleştirdik, yıl sonuna kadar halkımızın hizmetine açacağız. Son günlerde ülkemiz üzerinde oyun oynamak isteyenlere en iyi cevabı bu tür projelerimizi hayata geçirerek veriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimize destek vermeye devam edelim, ülkemiz her türlü zorluğun üstesinden gelecek güçtedir. Mahalle Konağımızın bir kez daha ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman’da yaptığı selamlama konuşmasında bu önemli projeyi ilçeye kazandıran Başkan Karabacak’a teşekkür ederek, hayırlı olması temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından Şehit J.Uzman Çavuş Salih Kayan’ın ailesine ilçe protokolü tarafından Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye edildi. Kesilen kurdele ile Bağlarbaşı Mahallesi Şehit J.Uzman Çavuş Salih Kayan Mahalle Konağı hizmete açıldı. Programın ardından vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

SEZER, “ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 109.YILI KUTLU...
Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, yayınladığı mesajda, “18 Mart Şehitleri Anma Günü...

Haberi Oku