banner1006
İLÇE HABERLERİ:
Engelli Vatandaşları Yalnız Bırakmıyor

21 Haziran 2018 Perşembe 11:35

 Çayırova Belediyesi tarafından 10 yıl boyunca ilçe genelinde başarılı çalışmalar yaparak bireysel farklılığı olan vatandaşlara hizmet veren Engelli Koordinasyon Merkezi, engelli vatandaşları kapalı kapılar ardından çıkararak toplum içerisinde fırsat eşitliği sağlamaya devam ediyor. Engelli vatandaşların sosyal yaşamdan kopmamaları için sivil toplum kuruluşları ve ilçemizde bulunan engelli dernekleriyle de ortak projeler yaparak engelli vatandaşları sinema, tiyatro, konser, piknik, tarihi ve kültürel gezi programlarına götüren Çayırova Belediyesi,  bölgemizde bulunan engelli vatandaşların takdirini kazanıyor

Engelsiz Bir Yaşam İçin Çalışıyorlar

İlçede yaşayan engelli vatandaşların engel durumlarına göre projeler üreterek engelleri ortadan kaldırarak engelli vatandaşların yaşam standartlarını yükseltiyor. Çayırova Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara hasta yatağı, hasta alt bezi, engelli çocuk ve yetişkin hasta bezi, ücretsiz ulaşım kartı, hastalar adına hastanelerden randevu temin etme, hasta refakati, evde bakım aylığı, 2022 maaşı, kimsesiz, yaşlı ve engelli vatandaşların ev temizliği ve evde bakım hizmeti gibi alanlarda hizmet veriyor. Bu hizmetlerin yanı sıra kurum ve kuruluşlarla yaptığı çalışmalar neticesinde tekerlekli sandalye ve akülü araç temini de gerçekleştiren merkez çeşitli konularda geçtiğimiz ay 513 vatandaşa hizmet verdi.

Sosyal Yaşamı Engelsiz Yaşıyorlar
Danışmanlık ve yönlendirme hizmetlerinin yanı sıra, vatandaşlarla bire bir diyalog kurarak ihtiyacını tespit eden EKM görevlileri, söz konusu hizmetleri en kısa sürede ulaştırmak için seferber oluyor. Yapılan bu hizmetlere ek olarak bölgedeki engellilere yönelik kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa programlar düzenleyen Çayırova Belediyesi, sosyal yaşamı bireysel farklılığı olan vatandaşlara ulaştırmaya çalışıyor.

Engellilerin Hastane Ulaşımları Çayırova Belediyesi’nden

Merkez bünyesinde bulunan 4 tam donanımlı araçla hafta içi her gün hasta yaşlı ve engelli vatandaşların hastaneye ulaşım ve nakillerini gidiş dönüş olarak karşılayan Çayırova Belediyesi, 24 Haziran Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili seçimlerinde de engelli vatandaşların hizmetinde olacak.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

GEBZE GAZETESİ 41 YAŞINA GİRDİ
Gazetemizin kurucusu ve Devri Alem tv program yapımcısı İsmail Kahraman'ın bugünkü makalesini sizlere sunuyoruz....

Haberi Oku